Olimpijakos pregazio PAO u produžetku, Fener "poništio" dabl-dabl Mirotića

Veliki trijumf tima iz Pireja u OAKA areni

9087 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Mirotić je imao 27 poena i 11 skokova, Foto: Olimpia Milano
Nikola Mirotić je imao 27 poena i 11 skokova, Foto: Olimpia Milano

Drugi put u nekoliko dana Olimpijakos je nadigrao Panatinaikos. Ovog puta na otvaranju Evrolige, nakon što je nedavno bio ubjedljiv u grčkom Superkupu.

Večerašnji poraz sigurno više boli navijače "zelenih" - u prepunoj "OAKA" areni najveći rival je nakon produžetka slavio 88:78.

Nije falilo uzbuđenja i preokreta u velikom derbiju, a tim Jorgosa Barcokasa je bio neuhvatljiv u dodatnih pet minuta u kojima je serijom 12:0 poveo 86:74 - nakon 74:74 u regularnom dijelu - i došao do trijumfa.

Aleks Piters se istakao sa 17 poena i 10 skokova kod Olimpijakosa, isti košgeterski učinak je imao Tomas Vokap, jedan manje je upisao Najdžel Vilijams-Gos uz odličnu rolu u produžetku.

Kod domaćina, Kostas Slukas je bio najefikasniji sa 20, dok je Marius Grigonis postigao 17.

Mnogo neizvjesnosti je viđeno i u Istanbulu u duelu Fenerbahčea i Olimpije iz Milana.

Radovao se domaćin poslije produžetka 85:82 i poništio odličnu partiju Nikole Mirotića kArticle listoji je u dresu "manekena" imao učinak od 27 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Fener je predvodio Skoti Vilbekin sa 19, Tajler Dorsi je upisao 15...

Real Madrid je u Vitoriji bio bolji od Baskonije (79:77), trijumf mu je donio Fakundo Kampaco poenima minut i 47 sekundi prije kraja nakon ukradene lopte, dok je Valensija savladala Monako (70:65).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: