Prvi crnogorski derbi u sezoni: Budućnost za perfektan start, Mornar ima šta da ponudi

Drugo kolo AdmiralBet ABA liga - Podgoričani gostuju u "Topolici" od 19 sati

2529 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Možda je razlika u kvalitetu veća nego prethodnih godina, ali crnogorski derbi u AdmiralBet ABA ligi je uvijek praznik košarke.

Prvi u novoj sezoni, a ukupno 40. igra se u Baru - Mornar u 19 sati u “Topolici” dočekuje Budućnost.

Izabranici Mihaila Pavićevića ovaj meč dočekuju nakon dva poraza na startu sezone, a ekipa Petra Mijovića poslije perfektnog otvaranja ABA lige i Evrokupa.

"Dočekujemo veoma kvalitetnu ekipu, koja je u prvom kolu pokazala dominicaju i ubjedljivo slavila protiv ekipe Zadra", upozorio je bek Mornara Marko Kovačević.

Slične riječi stigle su i iz Pogorice.

"Čeka nas kvalitetan meč sa kvalitetnim protivnikom. Mornar je ekipa koja dugi niz godina igra na ozbiljnom nivou i ove sezone ima svoje kvalitete", naglasio je Andrija Slavković, reprezentativac iz redova Budućnosti.

PAVIĆEVIĆ: DA PRUŽIMO ŠTO JAČI OTPOR

Kovačević zna koliko težak izazov očekuje njegov tim.

"Biće sigurno fizički zahtjevna utakmica, na koju ćemo morati da odgovorimo na isti način. Moramo da pružimo maksimum, da odigramo skoncentrisano u odbrani i napadu i da pokušamo da pobijedimo", dodao je košarkaš Mornara.

Na kraju je imao i poziv za navijače u Baru.

"Volio bih da dođu u velikom broju i da pokušamo zajedno da dobijemo utakmicu", podvukao je Kovačević.

Trener Mihailo Pavićević je zadovoljan načinom na koji se Mornar suprotstavio Partizanu u prvom kolu...

"U utakmici u Beogradu, uprkos visokom porazu, imali smo neke jako dobre momente, posebno u drugoj četvrtini. Čeka nas derbi protiv Budućnosti, koja je sa velikim budžetom konstruisana za što bolji plasman na tabeli. Fokusiraćemo se na to da unaprijedimo igru i pružimo što je jači mogući otpor", istakao je Pavićević.

MIJOVIĆ: MEČ SE SAM OD SEBE NEĆE DOBITI

Budućnost je regionalno takmičenje otvorila laganim trijumfom protiv Zadra, mnogo teže je došla do trijumfa protiv Lietkabelisa u Evrokupu, samo tri dana nakon tog duele čeka je i crnogorski derbi.

"Utakmica sa Lietkabelisom je bila zahtjevna sa strane fizičke potrošnje. Ono što je ključ je da se oporavimo, da sa dosta svježine i kvaliteta odradimo pripremu meča i da ga dočekamo spremni u svakom smislu", istakao je trener Podgoričana Petar Mijović.

Mladi stručnjak najbolje zna koliko je teško doći do pobjede u njegovom rodnom gradu.

"Sigurno da već godinama unazad svaki meč protiv Mornara, posebno u Baru, donosi posebnu dozu neizvjesnosti. Uvijek su to mečevi u kojima morate dati sve od sebe da biste došli u situaciju da se sa tog gostovanja vratite kao pobjednik. Ono što je važno za nas je da shvatimo da se meč sam od sebe neće dobiti", jasan je Mijović.

ABA, 2. kolo

Petak

Split - Igokea 90:95

Mega - Borac 89:90

Subota

19.00h Mornar Barsko zlato - Budućnost Voli

Nedjelja

16.00h Krka - Partizan

19.45h C. zvezda - Cedevita Olimpija

Ponedjeljak

18.00h SC Derbi - Zadar

20.00h Zadar - FMP

Bonus video: