Seminar za košarkaške trenere: Predavao i Dejan Radonjić

Preko 100 trenera iz naše zemlje okupilo se na seminaru u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra u Podgorici

3062 pregleda 2 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/paobcgr
Foto: www.facebook.com/paobcgr

Nova košarkaška sezona i novo okupljanje trenera u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Crne Gore.

Preko 100 trenera iz naše zemlje okupilo se na seminaru u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra u Podgorici.

"Ovdje se dobijaju odlične informacije, svake godine smo napravili izvanredan trenerski sastanak i imali smo stalno eminentne predavače, koji su dali svoje znanje. Čitava organizacija je na leđima sekretara Nenada Miloševića. Mislim da su ovakva predavanja čisto zlato i ko ima volje, ko je zainteresovan može mnogo toga da nauči i primijeni odmah u radu sa svojim ekipama ili pojedinim igračima", rekao je predsjednik UKT Crne Gore Bogdan Tanjević.

Dejan Radonjić je zadužen za predavanje o odbrani protiv pik end rola, Nenad Trunić je prikazao specifičnosti o radu sa mladim igračima na pozicijama 2 i 3, kao i usavršavanju pik end rol igre u napadu.

Dragan Lukovski se bavio podizanjem agresivnosti u odbrani, kao i preuzimanjima i reakcijama u kontranapadu.

Prvi put u ulozi predavača u Podgorici se našao Miljan Grbović, koji je pokušao da pomogne u rješavanju velike dileme o tome da li je bolje ići na svestrani razvoj igrača ili na ranu specijalizaciju.

"Prvi put sam u ovakvoj ulozi u Podgorici, ali sam dugo godina u kontaktu sa igračima i trenerima odavde. Imamo dugu uspješnu saradnju kroz lige, takmičenja, školovanja pošto sam 40 godina radio na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, tako da mi je izuzetno drago što sam tu. Zasluge za uspjehe košarke na ovim prostorima, prije svega imaju ovakvi susreti i permanentna usavršavanja mlađih i starijih trenera. Rad sa mladim igračima je najbitniji, jer ako tu zakasnite, onda ste zakasnili za sve i promašili u radu sa cijelom generacijom. Ako ne pratite dostignuća na polju metodike, razvoja, obuke igrača, vi veoma brzo nemate što da tražite na planu pravljenja nekih vrhunskih rezultata", istakao je Grbović.

Bonus video: