SC Derby zna da mora mnogo bolje protiv Zadra sjutra u "Morači"

Pretposljednnu utakmicu 2. kola AdmiralBet ABA lige, sjutra od 18 sati odigraće u "Morači" SC Derby i Zadar.

2969 pregleda 1 komentar(a)
Ivišić visinom vlada u reketu, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Ivišić visinom vlada u reketu, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pretposljednnu utakmicu 2. kola AdmiralBet ABA lige, sjutra od 18 sati odigraće u "Morači" SC Derby i Zadar. "Studenti" su bili uspješni na startu i slavili u Splitu, dok Zadar se vraća u "Moraču" nakon ubjedljivog poraza od Budućnosti u 1. kolu (103:73).

Domaća ekipa je nakon osvajanja Superkupa ABA lige podigla očekivanja javnosti.

"Čeka nas prva utakmica na našem terenu, nakon Superkupa i dosta dobre utakmice u Splitu. Igramo protiv ekipe Zadra koja u svojim redovima ima dobre, iskusne igrače na čelu sa odličnim trenerom. Igraju brzu košarku, kažnjavaju sve greške u odbrani i u tom segmentu moramo najviše biti fokusirani. Poznato je da je Zadar zadržao osnovu ekipe i doveo par novih igrača. Naglasio bih da moramo biti angažovaniji i bolji nego u prošlom kolu", kazao je Andrej Žakelj, trener SC Derby-ja.

Sličnog mišljenja je 214 centimetara visoki košarkaš "studenata", Tomislav Ivišić

"Ekipa Zadra je iskusna ekipa koja je zadržala glavne igrače od prethodne sezone. Igraju na specifičan način sa dosta trčanja i pokušavaju kazniti svaku grešku u napadu. Mi moramo biti fokusirani cijelu utakmicu i ispraviti greške koje smo imali u Splitu. Spremamo se za protivnika, imali smo veliki broj dana da se odmorimo i spremimo za ovaj meč. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu, te se nadamo pobjedi u prvoj domaćoj utakmici u Morači", naglasio je Ivišić.

Zadrani se boje utakmice, ne dolaze baš u najboljoj formi.

"Rival je mlada, ekipa u usponu koja dobro trči. Pogodili su sa strancem, osjeća se glad, entuzijazam, a sada kada su osvojili Superkup dobili su i dodatno samopouzdanje. U ovom trenutku mi nismo ni blizu najbolje forme, prvo se trebamo okrenuti sebi i dovesti se u neku ravnotežu. Ja sam očekivao ovog ljeta da ćemo u formu doći malo kasnije, to su mi pripreme pokazale, tako da se više bavimo sobom. U prvom kolu imali smo problem sa skokom i tranzicijom nazad, a tu je Derby jak. Ako to uspijemo zaustaviti, mislim da smo bliže jednoj kvalitetnoj igri i rezultatu", smatra Danijel Jusup, trener Zadra.

Dario Drežnjak će igrati protiv brata Matea.

“Derby je po mom mišljenju puno kvalitetniji nego u prošloj sezoni. Došao im je Kapusta, iz Budućnosti su se vratili Igor Drobnjak i Kenan Kamenjaš, tu je moj brat Mateo, imaju dobrog Amerikanca… Svakako će htjeti naplatiti vrijednu pobjedu s Gripa. Ipak, smatram da nisu nepobjedivi i da se može s njima igrati. Moramo pružiti maksimum na terenu, pokazati naše pravo lice, a hoćemo li pobijediti - vidjećemo,” nije se unaprijed predao Dario.

Bonus video: