Megi: Imamo dosta igrača koji mogu da prelome utakmicu, to je naša najveća snaga

Budućnost sinoć u 2. kolu Admiralbet ABA lige savladala Mornar u Baru - 87:61

6317 pregleda 0 komentar(a)
Flečer Megi na utakmici u Baru, Foto: Mornar - Barsko zlato / Media PRO
Flečer Megi na utakmici u Baru, Foto: Mornar - Barsko zlato / Media PRO

Nakon dva kola u Admiralbet ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija imaju maksimalan učinak.

Poslije trijumfa nad Zadrom u 1. kolu, "plavi" su sinoć u "Topolici", u crnogorskom derbiju, savladali Mornar (87:61). Pobjeda nijednog trenutka nije dovođena u pitanje, a najavljena je u drugoj četvrtini kada je tim Petra Mijovića napravio seriju 10:0 i poveo 28:15. Šest od tih deset poena djelo su Flečera Megija, koji je dva puta bio precizan za tri poena.

"Nakon dobrih utakmica na startu sezone i u trećem meču smo izgledali dobro. Kontrolisali smo utakmicu tokom čitavog meča, a u prelomili smo je u posljednjoj četvrtini. Željeli smo da zaustavimo njihove šutere, mislim da smo odigrali odličnu odbranu i da smo u tome i uspjeli. Imamo dosta igrača koji mogu da prelome utakmicu. To nam je najveća snaga ove sezone", rekao je za klupski sajt Megi.

Ono što se ističe na početku sezone, to je agresivna odbrana Budućnosti. I trener Mijović je nakon meča kazao da je defanziva ozbiljna, ali je u Baru i napad bio na nivou.

"Može se reći da smo startovali dobro na početku sezone, najviše nas krasi defanziva iz koje dolazimo do lakih i tranzicionih poena. Uspjeli smo da prevaziđemo probleme na koje smo nailazili i vjerujem da ćemo tako i nastaviti", poručio je američki košarkaš, koji je ovog ljeta iz SC Derbija stigao u Budućnost.

Budućnost u srijedu (19) gostuje Turk Telekomu u 2. kolu Evrokupa.

"Očekuje nas meč već za par dana i to je dobra strana takmičenja i u ABA ligi i u Evrokupu - ukoliko lošije odigrate, uvijek imate brzo novu utakmicu da se vratite u ritam. Svi znamo da je Turk Telekom jedna od najboljih ekipa u takmičenju i veoma težak protivnik u gostima, protiv kojeg ćemo morati još bolje da se pripremimo i odigramo ukoliko želimo da se vratimo kući sa pobjedom", kazao je Megi.

Turk Telekom je na startu Evrokupa izgubio od Kluža (80:71).

"Doživjeli su dosta promjena, kako u igračkom tako i u trenerskom kadru, imaju par poraza na startu sezone i sigurno će biti silno motivisani. Mi smo u dobrom ritmu i želimo da tako nastavimo", rekao je američki šuter.

Bonus video: