Budućnost i Mornar se oprostili od Porobića

Legendarni crnogorski vaterpolo trener Petar Porobić preminuo je juče iznenada u 67. godini

4214 pregleda 0 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković

Košarkaški klubovi Budućnost Voli i Mornar Barsko-zlato oprostili su se od Petra Porobića.

Legendarni crnogorski vaterpolo trener Petar Porobić preminuo je juče iznenada u 67. godini.

"Sa tugom smo primili vijest o iznenadnoj smrti našeg proslavljenog vaterpolo trenera Petra Porobića. Petar će ostati upamćen kao veliki stručnjak, mentor, legenda, kao selektor koji nam je donio prvu zlatnu medalju u vaterpolu, ali prije svega po tome koliko su ga igrači, saradnici i navijači voljeli. Dijelimo tugu i izražavamo najdublje saučešće porodici i prijateljima. Gospodine Porobiću hvala Vam na svemu, počivajte u miru", poručila je Budućnost.

Mornar je saopštio da će "u cijelom sportskom crnogorskom društvu 9. oktobar 2023. godine ostati jedan od najtužnijih datuma novije istorije jer nas je napustio veliki Petar Porobić."

"Njegova vaterpolo karijera je prebogata, protkana istorijskim rezultatima, ali je njegova ljudska veličina bila još impresivnija! O tome svedoče i igrači koji su se oprostili putem društvenih mreža od svog bivšeg trenera, životnog mentora! KK Mornar Barsko zlato prijateljima i članovima porodice izjavljuje najiskrenije i najdublje saučešće", saopšteno je iz Mornara.

Bonus video: