Kenan Kamenjaš: Imamo jedan cilj i svi se toga držimo

Kenan Kamenjaš priča za “Vijesti” nakon osvajanja nagrade za najkorisnijeg igrača 2. kola Admiralbet ABA lige

9281 pregleda 0 komentar(a)
Kenan Kamenjaš, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Kenan Kamenjaš, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Početak košarkaške sezone u regionu protiče u znaku SC Derbija. Poslije odličnog izdanja i osvajanja ABA Superkupa u Podgorici, ekipa Andreja Žakelja je u Admiralbet ABA ligi pobijedila Split i Zadar, vezala ukupno pet pobjeda i najavila još jednu uspješnu sezonu.

Na turniru u Podgorici, kao i u ABA ligi, jedan od glavnih igrača “studenata” je centar Kenan Kamenjaš. Nakon sezone u Budućnost Voliju, Kamenjaš se vratio u SC Derbi, u ABA Superkupu bio najkorisniji košarkaš, a MVP nagradu osvojio je i nakon 2. kola ABA lige. Utakmicu protiv Zadra završio je sa 14 poena, 12 skokova i indeksom 31.

- Lijep je osjećaj. To je nagrada za dobar rad, ali i podstrek i vodilja da dalje moram još jače da radim, te da se svaki rad i trud nagrade - kaže Kamenjaš za “Vijesti”.

SC Derbi je na startu ABA lige srušio rivale iz Dalmacije - u gostima je pobjedio Split, a onda je u ponedjeljak, u “Morači”, savladao i Zadrane.

- Sezona je tek krenula, sjajno smo je otvorili, sa dvije pobjede. Željeli smo ta dva trijumfa, jer smo znali da smo kvalitetnija i bolja ekipa. Idemo iz utakmice u utakmicu - klub ima jedan cilj, kojeg se drži. Nadam se da ćemo zabilježiti što više pobjeda, a samim tim će plasman biti bolji.

Kenan Kamenjaš na utakmici sa Zadrom
Kenan Kamenjaš na utakmici sa Zadromfoto: KK SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi je i prošle sezone bio hit u ABA ligi, naročito nakon četvrtfinala sa Partizanom, kada je ekipa bila nadomak plasmana u polufinale. Žakeljev tim je ove sezone istog rivala savladao u finalu ABA Superkupa, pa je ponovo u centru pažnje regionalne javnosti.

- Iskreno, mislim da je osvajanje Superkupa bio mač sa dvije oštrice. Utakmicu protiv Splita smo odigrali loše, ali smo pobijedili, teže nego što smo očekivali. Protiv Zadra smo slabije otvorili meč. Utakmica sa Partizanom je ostavila trag, drugačije smo pristupili susretima sa Splitom i Zadrom. Nakon dvije pobjede smo shvatili da moramo da se probudimo na vrijeme. Ne bi valjalo da bude kasno, jer nas već u subotu očekuje utakmica sa Igokeom u Laktašima - rekao je Kamenjaš.

Duel u Laktašima igra se u subotu od 17 časova. Igokea nakon dva kola ima polovičan učinak.

- Igokea je sastavljena od domaćih, provjerenih košarkaša. Biće teško igrati na njihovom terenu. Dobro ćemo se pripremiti, a mislim da imamo realne šanse da ih iznenadimo. Igokea je u ovom trenutku skuplja i, možda, kvalitetnija od nas. Prepuštam im ulogu favorita.

Kamenjaš je u SC Derbi došao iz Sparsa 2021. godine. Već u prvoj sezoni je bio najbolji skakač ABA lige, a izabran je i u idealnu petorku takmičenja.

- Želim da zdrav završim sezonu i da nemam povreda kao prošle sezone kad sam bio van terena. To je prvi cilj, a onda iz utakmice u utakmicu da budem bolji. Da ostvarim klupske ciljeve koje smo zacrtali i da na kraju svi budemo zadovoljni.

Cilj SC Derbija i ove sezone je promocija mladih, talentovanih igrača. A Kamenjaš, iako ima samo 23 godine, je jedan od najiskusnijih u ekipi.

- Ostala je većina igrača od prošle sezone. Igor Drobnjak i ja smo se vratili, Borna Kapusta i Obri Dokins su došli. Nije mijenjana okosnica tima. Fokus je na mladim igračima i to se ne mijenja. Trener pruža priliku i Luki Bogavcu, koji je 2003. godište i Davidu Mirkoviću koji je najmlađi u ekipi i koji koristi svoju šansu. Trudićemo se da svi zajedno budemo bolji. Kada pobjeđujemo sve je ljepše i svima smo zanimljivi. Svaki košarkaš je zanimljiv kada dolazi iz tima koji pobjeđuje - zaključio je Kamenjaš.

Bonus video: