Ilić: Drugo poluvrijeme u Ankari primjer kako treba da igramo odbranu

"Mislim da mogu još bolje od partije protiv Turk Telekoma, ali ne bih isticao sebe i svoju partiju, ipak smo doživjeli poraz i daleko je bitnije kakav smo rezultat postigli"

2725 pregleda 1 komentar(a)
Ilić, Foto: ABA/Filip Roganović
Ilić, Foto: ABA/Filip Roganović

Budućnost nije uspjela da dođe do velike pobjede u domu finaliste Evrokupa, ali čini se da je duel protiv Turk Telekoma u Ankari donio i dosta dobrih stvari - posebno u drugom poluvremenu.

Crnogorski košarškaški prvak u drugom kolu Evrokupa poražen je 79:77, a nakon što je 40 minuta "jurio" rivala imao je posljednji šut za produžetak, ali Mekinli Rajt nije pogodio.

"Mislim da smo prvi dio odigrali loše, nedovoljno skoncentrisani, Turk Telekom se odvojio previše lako i onda smo čitavo drugo poluvrijeme jurili rezultat", istakao je za klupski sajt Aleksa Ilić - dan nakon meča u glavnom grradu Turske.

Krilni centar "plavih" kaže da su njegovi saigrači i on izgubili dosta energije dok su jurili rezultat.

"Na kraju smo imali tu šansu za produžetak ili pobjedu, koju nažalost nismo iskoristili. Mislim da je drugo poluvrijeme pokazatelj kako treba da igramo defanzivno i kad smo na nivou u defanzivi možemo kontrolisati utakmice. Ostaje žal, ali nas naredni meč očekuje već u subotu i treba da razmišljamo samo o njemu", dodao je Ilić.

A u subotu u "Moraču" stiže Krka.

"Igramo na domaćem terenu, poznate su naše ambicije u ABA ligi i ulazimo u utakmicu kao favoriti. Moramo da opravdamo ulogu favorita, jer je Krka odigrala odličan meč u prvom kolu protiv FMP-a na gostovanju i time pokazala da i ona ima svoje ambicije i ciljeve", naglasio je Ilić.

Vjeruje da će Budućnost uz dobru igru i uz podršku navijača doći do nove pobjede.

"Imamo seriju utakmica u 'Morači' i strašno je važno da budemo potpuno skoncentrisani na svaki idući meč. Ukoliko odigramo defanzivno kao u drugom poluvremenu protiv Turk Telekoma ili u mečevima prije njega vjerujem da ćemo zabilježiti novu pobjedu", nema dilemu Ilić.

Još jednom povratak na meč u Ankari, koji je Ilić završio sa šest poena, osam skokova i blokadom.

"Mislim da mogu još bolje od partije protiv Turk Telekoma, jer ima dosta stvari koje mogu da popravim, kako ja tako i ekipa. Ne bih isticao sebe i svoju partiju, ipak smo doživjeli poraz i daleko je bitnije kakav smo rezultat postigli. Na meni je da radim i da ispravljam stvari, pomognem ekipi da dođe do novih pobjeda", zaključio je Ilić.

Bonus video: