Žakelj hoće još bolje "studente": SC Derbi u Laktašima juri tri od tri

ABA, 3. kolo: SC Derbi sjutra (subota, 17h) gostuje kod Igokee

6764 pregleda 1 komentar(a)
Odbrana mora da bude na nivou: Zoran Vučeljić, bek SC Derbija, Foto: ABA/Filip Roganović
Odbrana mora da bude na nivou: Zoran Vučeljić, bek SC Derbija, Foto: ABA/Filip Roganović

Trofej Superkupa i dva sigurna trijumfa tokom prve dvije runde ABA lige, ali trener Andrej Žakelj najbolje zna da njegovi "studenti" mogu još bolje.

Vrijeme je za treće kolo ABA lige - SC Derbi sjutra (subota, 17h) gostuje u Laktašima kod Igokee.

"Više se bavimo svojom igrom i želim da budemo bolji u nekim segmentima u odnosu na prva dva kola. Samo u slučaju da podignemo nivo tih segmenata možemo da računamo na pozitivan rezultat", poručio je u najavi ovog meča Žakelj.

Igokea je na startu sezone poražena od Crvene zvezde u svojoj dvorani, da bi nakon toga savladala Split u gostima.

"Gostujemo kod tima koji je iskusan i odlično posložen na svim pozicijama i sigurno sa visokim ambicijama u ovoj sezoni. Mislim da igraju sve bolje i sigurno nas očekuje vrlo teška utakmica", dodao je Žakelj.

Bek SC Derbija i momak koji je prošle godine igrao za Crnu Goru na Eurobasketu Zoran Vučeljić nije igrao protiv Splita na startu, ali je protiv Zadra u "Morači" pokazao koliko može važan da bude za svoju ekipu.

"Gostovanje kod Igokee je uvijek teško, jer su i ove sezone formirali odličnu ekipu sa iskusnim, provjerenim igračima. Ekipa su koja je popunjena na svim pozicijama", smatra Vučeljić.

Recept za takvu ekipu bi bio?

"Naša odbrana mora biti na visokom nivou, ne smijemo da dozvolimo njihove ofanzivne skokove, dok bi u napadu lopta morala da kruži kako bismo došli do situacija koje želimo. Startovali smo dobro sezonu, nastavili sa pobjedama nakon Superkupa i sigurno nećemo ići u Laktaše sa bijelom zastavom, ali igramo protiv izuzetno jakog protivnika i očekujem dobar meč", zaključio je Vučeljić.

Treće kolo ABA lige večeras od 18 sati otvara Mornar koji gostuje u Zadru, dok Budućnost Voli sjutra od 19 časova dočekuje Krku.

ABA, 3. kolo

Petak

18.00h Zadar - Mornar Barsko zlato

Subota

15.00h Cedevita Olimpija - Split

17.00h Igokea - SC Derbi

19.00h Budućnost Voli - Krka

21.00h Partizan - Cibona

Nedjelja

18.00h Borac - Crvena zvezda

Ponedjeljak

20.00h FMP - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: