Krka u "Morači", Brendon Pol želi da Budućnost ponovo igra svoju košarku

Košarkaši Budućnost Volija u 3. kolu ABA lige dočekuju Krku, subota od 19 sati

8504 pregleda 4 komentar(a)
Brednon Pol na jednom od ranijih mečeva Budućnosti, Foto: ABA/Filip Roganović
Brednon Pol na jednom od ranijih mečeva Budućnosti, Foto: ABA/Filip Roganović

Ritam od dvije utakmice u sedmici već je nešto uobičajeno, pa samo tri dana nakon teškog i dramatičnog evropskog meča u Ankari slijedi novi izazov u regionu... Ono što je dobro - ponovo u "Morači".

Košarkaši Budućnost Volija u 3. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra (subota, 19h) dočekuju slovenačku Krku. Biće to prilika da se momci Petra Mijovića, nakon poraza od Turk Telekoma (79:77) u Evrokupu, vrate u pobjednički kolosjek i ostanu stoprocentni u regionalnom takmičenju.

"Moramo da se vratimo našoj košarci. Bili smo previše mekani u Ankari i Turk - koji ima dobrog trenera i igrače - znao je da nas kazni", rekao je za klupski sajt Brendon Pol, majstor koji je i u Ankari pokazao da će biti veliko pojačanje Budućnosti.

Sada da prvi udarimo

Igra iz drugog poluvremena protiv Turk Telekoma trebalo bi da bude recept kako Budućnost treba i mora da igra.

"U drugom poluvremenu smo igrali našu igru i tada pokazali šta možemo, tako da sljedeći put od početka treba prvi da udarimo", dodao je nekadašnji igrač Nižnji Novgoroda, Anadolu Efesa, Olimpijakosa, Huventuda, San Antonijia...

Samo jedan pravi trening pred meč

Na malo vremena koje je imao između dva duela ukazao je trener Petar Mijović.

"Vrlo rizičan meč po nas jer smo juče bili čitav dan u putu i danas je prvi trening i jedine prave pripreme za utakmicu sa Krkom", naglasio je Mijović.

Jasno je da je Budućnost i bez obzira na to favorit u ovom duelu, a Krka je u prvom kolu protiv FMP-a pokazala da zna da igra i van dvorane "Leon Štukelj".

"Pobjedom nad FMP-om na gostujućem terenu pokazali su da znaju da igraju, da imaju svoje ambicije i kvalitet", dodao je Mijović.

U drugom kolu pred svojim navijačima lagano su poraženi od šampiona Partizana, ali...

"Dva igrača iz petorke nisu bili na nivou protiv Partizana, a sigurno da taj rezultat ne bi smio da nas zavara. Moramo, u ovim okolnostima, da se pripremimo najbolje što možemo i da ne dozvolimo ni jednog trenutka Krki da zaprijeti. Biće sigurno zahtjevna utakmica, ali bez prava na kiks. Mislim da od prvog momenta moramo da pokažemo želju i motiv da bodovi ostanu u Podgorici", zaključio je Mijović.

Ulaznice i za ovaj meč biće po istim cijenama - tri, pet i sedam eura, a prodavaće danas (petak) do 18 sati, kao i na dan utakmice od 12 do 19 časova.

ABA, 3. kolo

Petak

18.00h Zadar - Mornar Barsko zlato

Subota

15.00h Cedevita Olimpija - Split

17.00h Igokea - SC Derbi

19.00h Budućnost Voli - Krka

21.00h Partizan - Cibona

Nedjelja

18.00h Borac - Crvena zvezda

Ponedjeljak

20.00h FMP - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: