Istanbul generalka za Evropsko prvenstvo

0 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Istanbul, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Istanbul, Foto: KSCG
Ažurirano: 22.08.2017. 16:30h

Košarkaši Crne Gore doputovali su juče u Istanbul, gdje ih od sjutra očekuju posljednje provjere za Evropsko prvenstvo, koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

"Crveni'' će u srijedu odigrati meč zatvorenog tipa protiv domaćina Turske, a u petak i subotu učestvovati na turniru na kojem će pored domaće selekcije, odmjeriti snage protiv Ukrajine.

"I predstojeće utakmice u Istanbulu želimo da iskoristimo na najbolji način. Kao i u svakom duelu idemo na pobjedu, ali najvažnije je da budemo spremni za početak Evropskog prvenstva. Nijesmo zadovoljni rezultatima u dosadašnjem dijelu priprema, ali jesmo činjenicom da forma ide uzlaznom putanjom. Vjerujem da će u Istanbulu naša igra biti na višem nivou nego u Tuluzu i da ćemo nastaviti da gradimo formu za ono što je najvažnije, a to je početak EuroBasketa. U Beogradu smo pružili dobra izdanja s obzirom na to da su to bile prve provjere nakon priprema na Zlatiboru, a u Tuluzu smo jedino loše izdanje pružili protiv Francuske", kazao je krilni centar Marko Todorović.

U dosadašnjem dijelu pripremnog perioda, crnogorski košarkaši su odigrali pet kontrolnih mečeva. Prvo su poraženi od Grčke i Srbije na turniru u Beogradu, a onda su zauzeli drugo mjesto na turniru u Tuluzu, gdje su upisali pobjedu protiv Belgije i poraze od Italije i Francuske...

"Sada je najvažnije da iskoristimo preostale mečeve na najbolji mogući način jer smo u završnoj fazi priprema. Intezitet treninga vjerovatno neće biti na tako visokom nivou kao što je bilo do sada, jer moramo da budemo svježi za 1. septembar i premijerni meč protiv Španije. To će biti najteža utakmica u grupi, ali koliko za nas, toliko i za njih. Idemo sa željom da se prikažemo u najboljem svjetlu i da ostvarimo pobjedu u svim duelima, a ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati u Rumuniji. Trenutno se ne bavimo protivnicima u grupi, jer je akcenat na našoj igri. Ukoliko budemo igrali onako kako to od nas zahtjeva stručni štab, vjerujem da možemo da igramo protiv svih rivala. Analiziraćemo rivale u grupi kada za to dođe vrijeme, a do tada je najvažnije da dostignemo željeni nivo forme", zaključio je Todorović.

Bonus video: