Budućnost i SC Derby jure treće pobjede

Košarkaši Budućnost Volija u 3. kolu AdmiralBet ABA lige večeras u 19 sati dočekuju slovenačku Krku SC Derby gostuje Igokei (17 h)

2906 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost neće potcijeniti Krku, Foto: KK Budućnost Voli
Budućnost neće potcijeniti Krku, Foto: KK Budućnost Voli

Ritam od dvije utakmice u sedmici već je nešto uobičajeno, pa samo tri dana nakon teškog i dramatičnog evropskog meča u Ankari slijedi novi izazov u regionu... Ono što je dobro - ponovo u “Morači”.

Košarkaši Budućnost Volija u 3. kolu AdmiralBet ABA lige večeras u 19 sati dočekuju slovenačku Krku - biće to prilika da se izabranici Petra Mijovića, nakon poraza od Turk Telekoma (79:77) u Evrokupu, vrate u pobjednički kolosijek i ostanu na stoprocentnom učinku u regionalnom takmičenju.

- Moramo da se vratimo našoj košarci. Bili smo previše mekani u Ankari i Turk Telekom - koji ima dobrog trenera i igrače - znao je da nas kazni - rekao je Brendon Pol, as koji je i u Ankari pokazao da će biti veliko pojačanje Budućnosti.

Igra iz drugog poluvremena protiv Turk Telekoma trebalo bi da bude recept kako Budućnost treba i mora da igra.

- U drugom dijelu smo igrali našu igru i tada pokazali šta možemo, tako da naredni put od početka treba prvi da udarimo - istakao je nekadašnji igrač Nižnji Novgoroda, Anadolu Efesa, Olimpijakosa, Huventuda, San Antonija...

Na malo vremena koje je Budućnost imala između dva duela ukazao je trener Petar Mijović:

- Ovo je vrlo rizičan meč za nas, jer smo u četvrtak bili čitav dan u putu, u petak imali prvi trening i jedine prave pripreme za utakmicu sa Krkom - naglasio je Mijović.

Jasno je da je Budućnost i bez obzira na to favorit u ovom duelu, a Krka je u prvom kolu protiv FMP-a pokazala da zna da igra i van dvorane “Leon Štukelj”.

- Pobjedom nad FMP-om na gostujućem terenu pokazali su da znaju da igraju, da imaju svoje ambicije i kvalitet - dodao je Mijović.

Slovenački tim je u drugom kolu pred svojim navijačima lagano poražen od šampiona Partizana, ali...

- Dva igrača iz petorke nisu bili na nivou protiv Partizana, a sigurno da taj rezultat ne bi smio da nas zavara. Moramo u ovim okolnostima da se pripremimo najbolje što možemo i da ne dozvolimo nijednog trenutka Krki da zaprijeti. Biće sigurno zahtjevna utakmica, ali bez prava na kiks. Mislim da od prvog momenta moramo da pokažemo želju i motiv da bodovi ostanu u Podgorici - zaključio je Mijović.

I SC Derbi juri treći trijumf

Trofej Superkupa i dva sigurna trijumfa su iza košarkaša SC Derbija na startu sezone, ali trener Andrej Žakelj tvrdi da njegov tim može još bolje.

Danas od 17 sati slijedi ispit u Laktašima protiv Igokee.

- Više se bavimo svojom igrom i želim da budemo bolji u nekim segmentima u odnosu na prva dva kola. Samo u slučaju da podignemo nivo tih segmenata možemo da računamo na pozitivan rezultat. Gostujemo iskusnoj ekipi, koja je odlično posložena na svim pozicijama i ima velike ambicije. Mislim da Igokea igra sve bolje i sigurno nas očekuje vrlo teška utakmica - dodao je Žakelj.

Bek “studenata” Zoran Vučeljić nije igrao protiv Splita na startu, ali je protiv Zadra u “Morači” pokazao koliko može važan da bude za svoju ekipu.

- Naša odbrana mora da bude na visokom nivou, ne smijemo da dozvolimo njihove ofanzivne skokove, dok bi u napadu lopta morala da kruži kako bismo došli do situacija koje želimo - istakao je Vučeljić.

Bonus video: