Prvi poraz SC Derbija u sezoni: "Studenti" prilazili, Igokea i Mudi odbijali sve napade

Tim Andreja Žakelja izgubio u Laktašima (91:83) u 3. kolu AdmiralBet ABA lige

27887 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Nakon sjajnog starta sezone, pet vezanih pobjeda, tri u Superkupu uključujući i trofej, te dvije na startu AdmiralBet ABA lige, došlo je vrijeme za prvi poraz - SC Derbi je poklekao protiv Igokee u Laktašima (91:82).

Zaslužena pobjeda domaćih, koji su vodili od početka do kraja, jedini neriješen rezultat na meču bio je 2:2.

Momci Andreja Žakelja su, međutim, i u prvom porazu u sezoni pokazali zube, početkom drugog poluvremena su dvocifreni minus spustili na samo dva razlike, imali su i šut za vođstvo...

Svaki napad "studenata", međutim, odbijao je super-raspoloženi Amerikanac Stefan Mudi, koji je ubacio 30 poena, od čega pet trojki, a tri vezane na kraju treće i početkom posljednje četvrtine kada su domaći napravili i ključnu razliku - od 61:57 do 70:57.

Ni tada, međutim, nije bilo sve gotovo, gosti su prišli na minus sedam, Baćović je promašio zicer za minus pet, dva minuta prije kraja, a onda je Mudi novog trojkom odbio i posljednji nalet podgoričkog tima.

Uz nezaustavljivog Mudija, nerješiva enigma za SC Derbi bio je nekadašnji košarkaš Budućnost Volija Edin Atić, koji je postigao 20 poena - bez promašaja za dva poena (5-5).

"Studenti" na kraju nisu iskoristili sjajan period Luke Bogavca, koji je postigao 12 poena - sve u trećem periodu kada se i istopila razlika Igokee.

Mladi bek je imao podršku samo u Kenanu Kamenjašu (5-4 za dva, 5-5 sa linije slobodnih bacanja), Obriju Dokinsu sa 11 poena (tri trojke) i donekle Emiru Hadžibegoviću, koji je ubacio devet poena.

SC Derbi će u narednom kolu u crnogorskom derbiju Admiralbet ABA lige, dočekati Mornar.

Bonus video: