Mijović: Nisam očekivao da briljiramo, ali jesam da budemo bolji

"Najvažnije je da smo poslije teškog gostovanja u Ankari i teškog puta pobijedili", rekao je trener Budućnosti

14920 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućnost Volija Petar Mijović je bio zadovoljan pobjedom nad Krom (82:69), ne i igrom u pojedinim djelovima utakmice.

"Plavi" su sve vrijeme vodili, slovenački tim se nije dao, ali nije ni mogao da ugrozi treći trijumf Budućnosti.

"Najvažnije je da smo poslije teškog gostovanja u Ankari i teškog puta pobijedili. Imali 16-17 minuta dobre igre u prvom poluvrmenu, onda smo u minut i po dva dozvolili seriju protivnika. Krka je kasnije bila i na minus šest, jer smo igrali meko u odbrani. S obzirom na to kakav je ritam mečeva - nisam očekivao da briljiramo, ali jesam da u kontinuitetu budemo bolji nego što smo bili. Izvući ćemo pouke", rekao je Mijović.

U utorak u Podgoricu stiže Šljonsk u 3. kolu Evrokupa.

"Odmah se okrećemo toj utakmici i zovem navijače da nas podrže i pomognu nam da dođemo do pobjede", dodao je Mijović.

Budućnost je rezultatski dobro otvorila sezonu.

"Uvijek moramo da težimo da budemo bolji. Ima oscilacija, protiv Krke smo promašili i dosta otvorenih šuteva, vjerujem da ćemo u tom dijelu biti komforniji već od narednog meča", kazao je Mijović.

Trener Krke Gašper Okorn je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

"Budućnost poslije Partizana i Crvene zvezde ima najjači tim, a moja ekipa iz ovakvih utakmica može samo da uči. Manje-više sam zadovoljan, došli smo bez nekoliko bitnih igrača i više nismo mogli. Ako moram nešto da izdvojim - sve bi drugačije izgledalo da nismo promašili 13 od 30 slobodnih bacanja", rekao je Okorn.

Bonus video: