"Mijovićevi Poljaci" za povratak u evropski pobjednički ritam

Košarkaši Budućnost Volija Evrokup nastavljaju protiv Šljonska (utorak, 18h), ekipe koju je tokom 2021. vodio Petar Mijović, a sa kojom "plave" veže i rekordna evropska pobjeda

15155 pregleda 1 komentar(a)
Mijović sa svojim igračima tokom jedne od utakmica ove sezone, Foto: ABA/Filip Roganović
Mijović sa svojim igračima tokom jedne od utakmica ove sezone, Foto: ABA/Filip Roganović

Šljonsk iz Vroclava je gigant poljske košarke, klub koji je početkom novog milenijuma igrao i Evroligu, ali i tim koji sada ne bi trebalo da bude previše teška prepreka za šampiona Crne Gore.

Košarkaši Budućnost Volija izazove u Evrokupu nastavljaju sjutra (utorak, 18.00h) kada će u "Morači" ugostiti ekipu iz Vroclava protiv koje su prošle sezone upisali rekordnih plus 40 (98:58) u Evropi.

"Vjerujem da smo protiv ekipe Šljonska favoriti, ali će biti jako važno da odgovorimo na određene zahtjeve u igri i koje treba postaviti u odnosu na protivničku ekipu", poručio je za klupski sajt trener "plavih" Petar Mijović.

Za mladog šefa struke Budućnosti biće to i duel sa ekipom koju je vodio tokom 2021.

"Mislim da agresivnost na njihovoj spoljnoj liniji i ideja da spoljnu liniju odvojimo od Arcjoma Parahovskog i Dušana Miletića može da bude ključna", dodao je Mijović.

Da "Morača" bude kao protiv Litkabelisa

Budućnost je u dosadašnjem dijelu sezone bez greške u ABA ligi (tri od tri), dok je u Evrokupu slavila protiv Litkabelisa u Podgorici i upisala poraz u dramatičnom meču u Ankari od ekipe Turk Telekom. Duel sa Šljonskom, koji je izgubio oba evropska meča, biće prilika da se Budućnost vrati pobjedama i u Evropi.

"Mislim da je jako važno da odgovorimo nakon prošlog kola gdje smo izgubili od Turk Telekoma - da se vratimo u pobjednički ritam i u Evrokupu", jasan je Mijović.

Pomoć sa tribina i ovog puta biće važna...

"Nakon utakmice sa Krkom velika nam je želja da vidimo sličnu, približnu atmosferu u 'Morači' kao protiv Litkabelisa u prvom kolu Evrokupa. Stoga bih pozvao naše najvjernije navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da dođemo do pobjede", istakao je Mijović.

Grbović: Odbrana iz prethodnih mečeva rješava Šljonsk

Meč sa Šljonskom mogao bi da bude prilika i da najmlađi u plavom dresu Andrija Grbović na pravi način pokaže talenat.

"Očekuje nas meč protiv dobre i talentovane ekipe koja zna da iskoristi svoje prednosti koje ima. Imamo dva dana da spremimo meč i naravno da uz pomoć publike možemo da do pobjede. Da bismo slavili u meču najvažnije je da zadržimo odbranu iz većine utakmica sa početka sezone", poručio je mladi centar.

Ulaznice sa meč sa Šljonskom prodavaće se danas i sjutra (ponedjeljak i utorak) od 12 do 18 sati, sada već po standardnim cijenama od tri, pet i sedam eura.

Evrokup (grupa B), 3. kolo

Utorak

18.00h Budućnost Voli - Šljonsk

19.30h Ulm - Litkabelis

19.30h Burg - Kluž

Srijeda

19.00h Aris - Turk Telekom

20.00 Trento - Gran Kanarija

Standings provided by Sofascore

Bonus video: