Šljonsk dolazi u Podgoricu: "Ne smije da nam se ponovi izdanje iz domaćeg prvenstva"

Košarkaši Budućnost Volija ugostiće sjutra (18) poljski Šljonsk u 3. kolu Evrokupa

5332 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Vidin, Foto: Eurocup
Oliver Vidin, Foto: Eurocup

Nakon ubjedljivog poraza (83:60) od Šćećina u domaćem šampionatu, košarkaši poljskog Šljonska dolaze u Podgoricu na utakmicu protiv Budućnost Volija u 3. kolu Evrokupa.

Duel u "Morači" počinje sjutra u 18 časova, a poljska ekipa je još bez pobjede u ovom takmičenju. U međuvremenu, u klub je prije dva dana stigao Frenki Ferari, američki plejmejker, koji je u karijeri igrao za Manresu, Gran Kanariju, Unikahu, Bamberg i Saragosu.

"Naša dva plejmejkera su povrijeđena. Nadam se da ćemo izgledati bolje kad nam se priključi Ferari. Sada moramo da se borimo sa onim što imamo", rekao je u najavi meča trener Šljonska Oliver Vidin.

Budućnost je treća najbolja odbrana nakon dva kola Evrokupa. "Plavi" su u prosjeku primali 72 poena po utakmici. Sa druge strane, igrači poljskog tima su prosječno postizali 70 poena po meču. Šljonsk je u prvom susretu izgubio od Burga, a u drugom od Kluža.

"Jasno je da smo loše igrali protiv Šćećina. Moramo da ispravimo sliku, da pokažemo navijačima da nećemo dozvoliti da se takvo izdanje ponovi. Imamo problema sa povredama, ali to ne smije da nam bude izgovor", rekao je košarkaš poljske ekipe Jakub Niziol.

Budućnost i Šljonsk su igrali i prethodne sezone u Evrokupu, oba puta je slavio crnogorski šampion, a u Podgorici je bilo 82:71.

Bonus video: