Mornar protiv Sabaha otvara FIBA Evropa kup, Pavićević: Na vrijeme smo da se prestrojimo

Crnogorski predstavnik sjutra (19) u FIBA Evropa kupu dočekuje Sabah iz Azerbejdžana

5747 pregleda 4 komentar(a)
Strahinja Jovanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Strahinja Jovanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon kvalifikacija za Ligu šampiona u kojima je eliminisan od Obradoira, te početka sezone i tri poraza u Admiralbet ABA ligi, pred Mornarom je i prvi meč u FIBA Evropa kupu.

Rival je Sabah, a utakmica se igra sjutra (19) u "Topolici". U grupi su još Nimburk i Bahčešehir. Sabah dolazi iz Azerbejdžana, a nastup u ovom takmičenju izborio je na kvalifikacionom turniru u Skoplju, gdje je bio bolji od Groningena, Rabotničkog i Rapida iz Bukurešta.

"Utakmica ne dolazi u baš dobrom trenutku, poslije lošeg izdanja u Zadru. Ovo je drugo takmičenje, igramo sa ekipom koja je nepoznanica, a koja je sastavljena od stranaca - tu je pet Amerikanaca, jedan Hrvat i jedan Makedonac. Ekipa zaslužuje poštovanje. U kvalifikacijama u Skoplju su osvojili prvo mjesto. Na svim pozicijama imaju dobre igrače. Moraćemo da odigramo na boljem nivou, nego što pružamo partije u ovom trenutku da bismo se nadali pobjedi", rekao je u najavi utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je u međuvremenu ostao bez povrijeđenog Bojkinsa, a juče je angažovao Markusa Luisa.

"Nadam se da će ova utakmica da nam posluži da dođemo na jedan put koji bi nam u nastavku sezone pomogao. Znali smo da na početku ABA lige imamo težak raspored i u principu nemamo neki kiks. Na vrijeme smo da se prestrojimo. Već smo povukli potez, doveli jednog igrača. I na sastanku sa igračima sam skrenuo pažnju da ako se neke stvari ponavljaju iz utakmice u utakmicu i ne vidi se napredak, onda nema čekanja. Moje je da odgovaram za igru tima, a igrači da vode računa o svojoj igri i kako da pomognu timu. Ako ne pomažeš timu, onda nemaš čemu da se nadaš", jasan je Pavićević.

Košarkaš Strahinja Jovanović je rekao da se ekipa trudi da ispravi greške iz prethodnih utakmica.

"Nastavljamo da radimo, trudimo se da ispravljamo greške kako bismo u budućnosti bili bolji. FIBA Evropa kup je specifično takmičenje, Sabah je nepoznata ekipa. Prikupljamo materijal, pripremamo se za njih. Igrali su u kvalifikacijama, pobijedili su dobre ekipe. Biće sigurno teška i tvrda utakmica, ali se mi spremamo da ostvarimo prvu zvaničnu pobjedu", rekao je Jovanović.

Bonus video: