Mijović: Za nešto više moramo bolje

Budućnost u 3. kolu Evrokupa savladala Šljonsk 103:89

6468 pregleda 2 komentar(a)
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je upisala drugu pobjedu u Evrokupu ove sezone - "plavi" su večeras u 3. kolu pobijedili poljski Šljonsk 103:89.

Nakon meča trener ekipe Petar Mijović rekao je da njegovi igrači za nešto više u ovom takmičenju moraju bolje da igraju.

"Jedna utakmica koja je išla u dva pravca. Kad smo kontrolisali iz odbrane situaciju na terenu, imali smo bijeg. Kad smo otpuštali pritisak, agresivnost i fokus, imali smo problema. Imali smo problema u ofanzivnom skoku, pogotovo kad ulazimo u završnicu odbrana, kad ulazimo iz iskakanja u pik-en-rol... U suštini, imali smo dobrih djelova i u napadu i u odbrani, ali za nešto više moramo i bolje i više", rekao je Mijović nakon utakmice.

Dobru rolu večeras je imao mladi Andrija Grbović. Pet puta je šutirao za tri, četiri puta bio precizan, sve u bitnim momentima.

"Meni je drago zbog Andrije da je odigrao dobru utakmicu. Momak vrijedno i dobro trenira. Značiće na planu samopouzdanja, ali mislim da ne treba da gledamo kroz poenterski učinak nekog od njih. On je protiv Krke promašio četiri otvorena šuta, večeras je pogodio. Svako od njih ima obavezu da nađe način da pomogne ekipi. Uzeo je dobre šuteve i jako je lijepo kad domaći, mladi igrač značajan u pobjedi na evropskoj sceni", kazao je Mijović.

Bonus video: