Barselona savladala Partizan u Beogradu

Barsa slavila 92:83

4957 pregleda 5 komentar(a)
Ernangomes i Kaminski, Foto: KK Partizan
Ernangomes i Kaminski, Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Barselone sa 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23), u utakmici trećeg kola Evrolige.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 14 poena, Pi Džej Doužer postigao je 13 poena i imao je pet asistencija, a Zek Ledej postigao je 12 poena uz pet skokova. Aleksa Avramović i Kevin Panter dodali su po 11 poena, a Alen Smailagić devet.

Barselonu je predvodio Nikolas Laprovitola sa 20 poena uz šest asistencija. Vili Ernangomes postigao je 15 poena, Oskar Da Silva 13, a Jan Veseli 12 poena uz šest skokova. Nikola Kalinić je dodao sedam poena i pet asistencija.

Barselona je bila bolji rival u prvom poluvremenu i konstantno je bila u vođstvu, nakon uvodnih 8:4 za Partizan. Šest od osam tih poena ubacio je Balša Koprivica, ali je Barselona odgovorila preko Da Silve i Laprovitole i vrlo brzo je stigla do devet poena prednosti (10:19).

Poslije prvih deset minuta igre, Barselona je imala plus sedam (16:23), da bi prvo poluvrijeme završila sa dvije vezane trojke i na veliki odmor otišla s prvom dvocifrenom prednošću - 34:44. Najzaslužniji za to bio je Laprovitola koji je ubacio četiri od osam trojki Barselone, odnosno 12 poena.

Pet vezanih poena Doužera na startu treće četvrine, potom i trojka Nanelija, približili su Partizan na minus četiri (42:46), ali je Barselona četiri minuta prije kraja tog dijela igre posle još jedne trojke Laprovitole ponovo stigla do plus deset (48:58).

"Crno-bijeli" do kraja treće dionice nisu uspjeli da se približe, pa je Barselona pred posljednju četvrtinu na svom kontu imala devet poena prednosti (60:69).

Ništa se nije promijenilo na terenu ni u posljednjoj deonici - Partizan je, kao i kroz cijelu utakmicu, u nekoliko navrata zapretio sa nekoliko vezanih poena, ali je Barselona trojkama odbijala svaki taj nalet i bez većih problema sačuvala prednost i slavila pred prepunom Beogradskom arenom.

Partizan ima pobjedu i dva poraza, a Barselona je ostvarila sve tri pobjede.

Košarkaše Partizana već za dva dana čeka nova teška utakmica u Evroligi, pošto će u četvrtak gostovati Olimpijakosu. Barselona će u petak dočekati minhenski Bajern.

Bonus video: