Još jedna priča u "Morači": Budućnost dočekuje Cibonu, meč u Sarajevu pokazao da mora da bude oprezna

Crnogorski prvak u 4. kolu ABA lige domaćin hrvatskom velikanu, petak od 20.00h

9882 pregleda 2 komentar(a)
U "Morači" Budućnost je uvijek favorit: Joan Makundu, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
U "Morači" Budućnost je uvijek favorit: Joan Makundu, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Četvrto kolo ABA lige, treći meč u "Morači" - košarkaši Budućnost Volija seriju mečeva u svojoj dvorani (i u Crnoj Gori, pošto su jedino gostovanje imali u Baru) zatvaraju duelom sa Cibonom.

Crnogorski prvak meč sa hrvatskim velikanom u našoj najvećoj dvorani igra sjutra (petak) od 20 sati.

"Nakon utakmice u Evrokupu (plavi u utorak savladali Šljonsk) bez dovoljno dana za pripremu dočekujemo Cibonu koja je i tokom prva tri kola pokazala da je ekipa koja ima i glavu i rep", poručio je trener Petar Mijović za klupski sajt.

Poznato je da je Cibona posljednjih godina daleko od nekadašnje slave, a novu sezonu otvorila je sa tri poraza. Ipak, u pripremnom periodu savladala je upravo Budućnost na Memorijalnom turniru "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

"Odigrali su dobre utakmice i protiv FMP-a i Borca, kao i dobro prvo poluvrijeme protiv Partizana u Beogradu. Sa znanjem i iskustvom koje imamo sa njima iz Sarajeve znamo da će nam trebati mnogo fokusa i energije kako bismo utakmicu kontrolisali i riješili u svoju korist", dodao je Mijović.

Agresivnije i čvršće u odbrani

O igri "vukova" iz Zagreba, strateg Budućnosti kaže...

"Cibona je ekipa koja je građena na spoljnim linijama sa dosta šuteva za tri poena, sa dosta pik'en'ro i izolacija koje igraju njihovi bekovi, tako da ćemo u tom dijelu morati da budemo na visokom nivou, mnogo većem nego protiv Sljonska", naglasio je Mijović.

Mijović
Mijovićfoto: KK Budućnost Voli

Osim neuspjeha u Superkupu, Budućnost je na startu nove sezone upisla pet pobjeda i poraz (od Turk Telekoma), a Mijović želi još bolju ekipu.

"Moramo da podignemo nivo agresije, nivo čvrstine u odbrani i u takvim okolnostima mislim da ćemo biti u prilici da utakmicu kontrolišemo i da savladamo neugodnog protivnika", dodao je Mijović.

Makundu: U "Morači" smo uvijek favoriti

Joan Makundu je u Podgoricu stigao na pozajmicu iz Monaka i već na prvim mečevima je pokazao da će biti veliko pojačanje crnogorskog prvaka.

"Za sada igramo jako dobro, srećan sam što sam došao u Budućnost i što imam priliku da radim sa odličnim trenerima, sjajnim igračima, željan sam da napredujem i ovdje se sjajno osjećam", istakao je Makundu.

Kaže da svi u ekipi jedva čekaju sljedeću utakmicu.

"Željni smo da nastavimo pobjednički niz, ali znamo da bez naše prepoznatljive odbrane ne možemo lako doći do tog cilja. Očekivanja su mi da odigramo dobru timsku utakmicu, da popravimo odbranu, izgledamo sve bolje na terenu i da upišemo novu pobjedu. Cibona je neugodan protivnik, ali u 'Morači' smo uvijek favoriti", zaključio je Makundu.

Četvrtu rundu regionalnog takmičenja obilježiće i nedjeljni crnogorski derbi između SC Derbija i Mornara.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo

Petak

18.00h Split - Borac

20.00h Budućnost Voli - Vibona

Subota

17.00h Krka - Zadar

Nedjelja

17.00h Igokea - Cedevita-Olimpija

21.00h SC Derbi - Mornar Barsko zlato

Ponedjeljak

18.00h FMP - Crvena zvezda

20.00h Mega - Partizan

Standings provided by Sofascore

Bonus video: