Drobnjak: Mornar postaje sve opasniji, moramo biti agresivniji

"Studenti" sjutra od 21 sat u SC Morača dočekuju Mornar-Barsko zlato, u 4. kolu regionalne košarkaške lige.

6886 pregleda 0 komentar(a)
Žekelj želi da vrati pobjednički ritam ekipe, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Žekelj želi da vrati pobjednički ritam ekipe, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U crnogorski derbiju AdmiralBet ABA ligi favorit je SC Derby. "Studenti" sjutra od 21 sat u SC Morača dočekuju Mornar- Barsko zlato, u 4. kolu regionalne košarkaške lige.

Nakon velikog niza uspjeha, ekipa Andreja Žakelja okliznula se u prošlom kolu u Laktašima protiv Igokee.

"U goste nam dolazi ekipa Mornara, koja će svaku iduću utakmicu da igra sve bolje. I dalje se uigravaju, stigao im je i novi igrač a pobijedili su u srijedu meč u Fiba takmičenju i sigurno dolaze sa više samopouzdanja. Kao i pred svaki meč želimo prvo da se bavimo našom igrom i moramo nakon utakmice protiv Igokee pokazati reakciju. Prevashodno tu mislim na angažovanost i pristup koji nisu bili na dobrom nivou u Laktašima", kazao je Andrej Žakelj, trener SC Derby.

I sjajni Igor Drobnjak upozorava da su Barani sve opasniji kako sezona odmiče.

"Svi znamo da je Mornar slabije počeo sezonu u ABA ligi iz razloga što su se kasnije okupili, ali su već u poslednjoj utakmici Fiba Evrokupa pokazali koliko mogu biti dobri. Za nas je ovaj meč veoma važan, moramo da pokažemo reakciju nakon poraza od Igokee gdje nismo bili na svom nivou. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa i favorit u ovom meču, ali to moramo da pokažemo i na terenu. Ono što nas krasi mora biti na visokom nivou - fokus, agresija, dosta trčanja. Mornar igra svoju prepoznatljivu igru i vjerujem da ćemo biti spremni za meč u nedelju veče", smatra Drobnjak.

Bonus video: