Žakelj: Pali smo poslije Superkupa; Pavićević: Biće promjena u ekipi

SC Derbi u 4. kolu Admiralbet ABA lige savladao Mornar - 94:79

14868 pregleda 4 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Igor Drobnjak, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija savladali su večeras u "Morači" Mornar 94:79 u četvrtom kolu Admiralbet ABA lige.

SC Derbi je u trećoj četvrtini imao 15 poena minusa (57:42), ali je boljom igrom do kraja meča uspio da stigne rivala i na kraju slavi 15 razlike.

"Teška utakmica, očekivali smo tešku utakmicu. Digli smo intenzitet treninga, jer neke stvari nisu bile OK, a tako je bilo i danas, pogotovo u prvom poluvremenu. Momci su pokazali karakter. Iz minus 15 smo došli do plus 15. Bili smo bez Ivišića, sa povrijeđenim Baćovićem, ali to nije izgovor. Treba da budemo bolji u odbrani, tako da ima još puno da se radi. Malo smo pali poslije Superkupa, što je normalno, ali na skoru smo 3-1, što je odličan rezultat. Imamo rezultat, uz lošiju igru, što znači da imamo kvalitet. Treba još neke stvari da se poslože. Sad možemo rasterećeno da idemo u Ljubljanu", rekao je nakon utakmice trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Žakelj na večerašnjem meču
Žakelj na večerašnjem mečufoto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Mornar je vodio oko 25 minuta, ali na kraju nije uspio da dođe do prvog trijumfa u regionalnom takmičenju.

"Ovih 25 minuta kada smo znali šta hoćemo u napadu i u odbrani, onda smo bili u igri. A onda je posljednjih 15 minuta preovladala košarka, koju su većina igrača igrala na nekom nižem nivou. Kad smo imali 15 razlike, počeli smo da igramo onako kako ne smijemo - da žurimo, da izmišljamo, da im otvaramo kontre, da daju lake poene, da se lako vrate u igru. Nažalost, nije bilo igrača koji bi to mogao da zaustavi, da se vratimo u normalu. Neke stvari se ponavljaju, gledamo da ih eliminišemo, ali ne ide baš lako. Čestitam Derbiju na pobjedi", rekao je nakon utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pavićević na večerašnjem meču
Pavićević na večerašnjem mečufoto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pavićević je najavio promejne u ekipi.

"Mi imamo problem i sa karakterom pojedinih igrača, koji, iako im dajem minutažu, mi pokazuju da nisu za ovaj nivo. Vrlo brzo će biti promjena u ekipi. Kad idete u rat, idete da poginete sa 10 poštenih momaka, a ne sa kalkulantima i, da ne kažem, kukavicama. Prepoznaće se neki na koje mislim, vrlo brzo ćete vidjeti ko neće biti u ekipi", poručio je Pavićević.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: