Prijetnje sa Istoka za Jokića i Denver

Nova sezona NBA počinje u noći između utorka i srijede u Denveru, gdje branilac titule dočekuje najslavniju franšizu, LA Lejkerse. Prvi favoriti po bukmejkerima Milvoki i Boston, Nagetsi odmah iza njih

18787 pregleda 26 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sjajne stvari koje su Denver i Nikola Jokić radili godinama došle su na svoje prošle sezone, kada su Nagetsi prvi put u istoriji osvojili šampionsko prstenje.

Srpski centar je očarao ljubitelje košarke, nakon dva MVP priznanja u regularnom toku sezone sasvim zasluženo izabran i za najkorisnijeg igrača velikog finala protiv Majamija, ali će sada Denver biti još više na meti rivala, jer mnogi s pravom ciljaju trofej “Leri O’Brajen”.

Nova sezona NBA počinje u noći između utorka i srijede u Denveru, gdje branilac titule dočekuje najslavniju franšizu, LA Lejkerse.

Tokom ljeta, bilo je mnogo trejdova, a najbolje poteze, makar kratkoročno gledano, napravili su Milvoki i Boston, koji su zbog toga postali prvi favoriti za titulu po bukmejkerima.

Janis Adetokunbo je prijetio da bi mogao da napusti Bakse, i pored ljubavi koju gaji prema timu, ako ne bude mogao da se bori za tron. Uprava je čula njegove vapaje i dovela jednog od najboljih igrača lige, Dejmijena Lilarda iz Portlanda.

U velikom trejdu tri tima, franšiza iz Oregona je dobila i Diandrea Ejtona iz Finiksa i Džrua Holideja iz Milvokija, ali ga je poslije samo dva dana zamijenila sa Bostonom za Malkoma Brogdona i Roberta Vilijamsa. Kelti su produžili i ugovor sa jednim od lidera tima, Džejlenom Braunom, a doveli su i Kristapsa Porzingisa kako bi napali rekordnu, 18. titulu.

Ljubitelji NBA jedva čekaju početak sezone da na najvećoj sceni vide novog bisera evropske i svjetske košarke, Viktora Vembanjamu, koji je oduševio na posljednjoj predsezonskoj utakmici San Antonija protiv Golden Stejta.

Francuz visok 224 centimetra, sa nestvarnim rasponom ruku od 240 cm, oduševljava i kretnjama, pa američki mediji već pišu da kontroliše loptu kao iskusni bek, a ne 19-godišnji krilni centar...

NBA
foto: Graphic News

Bonus video: