Trifunović tragičar, Mega u posljednjoj sekundi srušila Partizan, Zvezda slavila protiv FMP-a

Nikola Topić u posljednjem napadu promašio polaganje, a onda Uroš Trifunović prilikom skoka ubacio loptu u svoj koš - 88:86

8816 pregleda 2 komentar(a)
Aleksa Avramović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Aleksa Avramović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Aktuelni šampion Admiralbet ABA lige, Partizan pretrpio je večeras prvi poraz u regionalnom takmičenju ove sezone.

"Crno-bijeli" su kao gosti, u 4. kolu, poraženi od Mege 88:86. Poene za pobjedu Mege postigao je igrač Partizana Uroš Trifunović, koji je u skoku, u posljednjoj sekundi, ubacio loptu u svoj koš.

Partizan je loše igrao prvo poluvrijeme, Mega je prednjačila u skoku, bolje šutirala i na poluvrijeme otišla sa 11 poena prednosti - 40:29.

U nastavku je "mali, veliki klub", kako Mega sebe naziva, imao 20 razlike (52:32), ali je od tada energija Partizana bila bolja, Kaminski se razigrao, pa su "crno-bijeli" u posljednji minut ušli sa četiri poena minusa - 86:82. Tada je Kaminski položio loptu u koš (86:84), a onda Jaramaz ukrao loptu i izjednačio (86:86). Uslijedio je minut odmora, koji je tražio trener Mege, Marko Barać, a nakon toga je domaća ekipa krenula u posljednji napad. Nikola Topić je promašio polaganje, a Trifunović u borbi za loptu postigao autokoš i donio Megi pobjedu.

Najefikasniji kod Mege je bio Đurišić sa 17 poena, dok je na drugoj strani Avramović imao 26, a Kaminski 24 poena.

Za razliku od Partizana, Crvena zvezda je, na debiju novog trenera Janisa Sferopulosa, u gostima savladala FMP - 83:72.

Zvezdu je do pobjede predvodio Miloš Teodosić sa 11 poena i 10 asistencija, a pratili su ga Dejan Davidovac, Šabaz Nejpir, Dalibor Ilić i Jago Dos Santos sa po 10 poena.

Kod FMP-a bolji od ostalih bili su Džordan Voker sa 17 i Aleksa Stepanović sa 15 poena.

Ovo je 38. vezana pobjeda Crvene zvezde protiv FMP-a u svim takmičenjima, a ekipa iz Železnika je posljednji put savladala "crveno-bijele" 18. maja 2011. godine.

Partizan i Zvezda će u četvrtak, u "Štark areni" igrati meč petog kola Evrolige, a narednog ponedjeljka i utakmicu u 5. kolu Admiralbet ABA lige.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: