"Grčka zvijer" ostaje "jelen": Adetokumbo potpisao novi ugovor sa Milvokijem vrijedan 186 miliona

Tu je i "pravilo 38", prema kojem će Adetokumbo imati opciju da 2026. potpiše novi kratkoročni ugovor sa Milvokijem, a potom i 2028. novi četvorogodišnji, što bi sve ukupno moglo da znači da će u narednih pet sezona zaraditi skoro 290 miliona dolara

7590 pregleda 0 komentar(a)
Janis Adetokumbo, Foto: Reuters
Janis Adetokumbo, Foto: Reuters

Dva velika posla prije početka nove sezone odradio je klub iz Viskonsina. Milvoki Baksi su najprije Janisu Adetokumbu doveli sjajnog saigrača Demijana Lilarda i najavili nove borbe za titulu, a sinoć su "zaključi" i ugovor dvostrukog MVP-a NBA lige.

"Greek Freak" ostaje "jelen" - Adetokumbo je potpisao novi ugovor sa Milvokijem, a na vjernost klubu sa kojim je prije dvije godine postao NBA šampion obavezao se do 2028.

Po novom ugovoru (stari trajao do 2025) grčka superzvijezda zaradiće 186 miliona dolara, ali u ugovoru stoji i da je 2027/28 sezona opciona, što znači da će moći da napusti klub ukoliko to bude želio.

Naravno, tu je i famozno "pravilo 38", prema kojem će Adetokumbo imati opciju da 2026. potpiše novi kratkoročni ugovor sa Milvokijem, a potom i 2028. novi četvorogodišnji, što bi sve ukupno moglo da znači da će u narednih pet sezona zaraditi skoro 290 miliona dolara.

Novu, po svemu sudeći uzbudljivu, sezonu Baksi će otvoriti u noći između četvrtka i petka (01.30h) protiv Filadeflije.

Bonus video: