Budućnost ispod Karpata želi "dvostruko važnu pobjedu": Perfektna odbrana zaustavlja tečni napad Kluža

Košarkaši Budućnost Volija u 4. kolu Evrokupa igraju protiv Kluža u gostima, srijeda od 18 sati

8087 pregleda 0 komentar(a)
Kolbi Ros očekuje pobjedu u Rumuniji, Foto: ABA/Filip Roganović
Kolbi Ros očekuje pobjedu u Rumuniji, Foto: ABA/Filip Roganović

Poslije tri utakmice u "Morači" vrijeme je za izazov u rumunskom srednjovjekovnom gradu - košarkaši Budućnost Volija u 4. kolu Evrokupa gostuju kod Kluža.

Utakmica u "BT areni", u kojoj je prije šest godina Crna Gora igrala mečeve Eurobasketa, zakazana je za sjutra (srijeda) u 18 sati.

"Mislim da definitivno možemo da slavimo u gostima protiv Kluža", poručio je plej "plavih" Kolbi Ros.

Jedini meč do sada van "Morače" u Evrokupu Budućnost je odigrala u Ankari, kada je bila na korak od pobjede protiv prošlogodišnjeg finaliste. Kluž bi trebalo da bude nešto lakši rival, iako je upravo Turk na startu nove sezone "pao" ispod Karpata (80:71).

"Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, njihov napad 'teče' dobro, ima veliki broj bekova koji igraju dobro, asistiraju i postižu poene. Vjerujem da će rezultat zavisiti od nas i kako mi sprovedemo stvari koje budemo dogovorili na treningu", dodao je Ros.

Ključ za "tečan" napad je dobra odbrana...

"Moramo da odigramo sa dosta agresivnosti u odbrani, da pomažemo jedni drugima u defanzivi, ali definitivno mislim da je to utakmica koju možemo da dobijemo ukoliko odigramo na maksimalnom nivou", smatra prošlogodišnji MVP italijanskog šampionata.

Tim sastavljen od igrača iz Evrokupa i Evrolige

Budućnost je poražena od Turk Telekoma, ali je upisala dva trijumfa na svom parketu - protiv Litkabelisa i Šljonska. S druge strane, Kluž osim trijumfa nad turskim predstavnikom takođe ima pobjedu i protiv poljske ekipe, dok je jedini poraz doživio u gostima kod Burga.

"Radi se o protivniku koji je sastavio respektabilan tim od velikog broja igrača koji su nastupali u Evrokupu u prethodnim sezonama, neki i u Evroligi", istakao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Mijović
Mijovićfoto: ABA/Filip Roganović

Mladi stručnjak smatra da njegovi momci moraju u mnogim stvarima da budu bolji nego u prethodnom nivou.

"Čeka nas zahtjevan protivnik protiv kojeg moramo da budemo perfektni u tranzicionoj odbrani i zagrađivanju reketa, da pokušamo da njihove glavne napadačke poluge - Brajsa Džonsa, Di-Džej Silija, Džerela Edija - svedemo na minimum ukoliko želimo da slavimo", kaže Mijović.

U ovom formatu pobjedom bismo dobili mnogo

Koliko su važne pobjede van "Morače" Mijović je ukazao još jednom...

"Ispred nas je ozbiljan izazov, utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo u ovakvom formatu takmičenja. Pobjeda na strani je izuzetno važna, a ako uspijete to da uradite protiv ekipe koja pretenduje na sam vrh onda je to dvostruko važna pobjeda", zaključio je trener Budućnosti.

Duel Kluža i Budućnosti biće prvi međusobni ove dvije ekipe.

EVROKUP (GRUPA B), 4. KOLO

Srijeda

18.00h Kluž - Budućnost Voli

18.00h Litkabelis - Trento

19.00h Turk telekom - Ulm

20.00h Šljonsk - Aris

21.00h Gran Kanarija - Burg

Standings provided by Sofascore

Bonus video: