NBA ponovo u fokusu: Denver brani tron, Milvoki i Boston glavni konkurenti

Pojačani duo sa Istoka napada Jokićeve Nagetse

20009 pregleda 42 reakcija 2 komentar(a)
Prošle sezone bio katalizator istorijske titule: Jokić u duelu sa Entonijem Dejvis tokom finala Zapadne konferencije, Foto: Reuters
Prošle sezone bio katalizator istorijske titule: Jokić u duelu sa Entonijem Dejvis tokom finala Zapadne konferencije, Foto: Reuters

Najbolja košarkaška liga na svijetu se vraća u velikom stilu - u noći između utorka i srijede (1:30), branioci titule Denver Nagetsi odmjeriće snage sa Los Anđeles Lejkersima, ekipom koju su prošle godine u finalu Zapada "počistili".

Tim iz Kolorada u novu sezonu ulazi u gotovo nepromijenjenom sastavu, iz šampionske generacije nedostaje Brus Braun, koji je odlučio da svoju karijeru nastavi u Indijani.

Ekipa iz "grada anđela" je u februaru u potpunosti transformisala sastav, pa se nada da uz dodatno vrijeme i iskustvo iz prošlogodišnjeg doigravanja može poremetiti planove "grumenju".

Finiks Sansi su Kevinu Durentu i Devinu Bukeru dodali sjajnog strijelca Bredlija Bila, dok se Kilpersi nadaju da će se ova godina biti "ta" - Kavaj Lenard i Pol Džordž moraju izbjeći povrede, a ostatak rostera na čelu sa Raselom Vestbrukom je spreman za "juriš" na istoriju.

Luka Dončić i Kajri Irving imaju "pune ruke posla" u Dalasu, veterani iz San Franciska ciljaju peti prsten, dok timovi poput Memfisa, Oklahome i Nju Orleansa čekaju naredni iskorak svojih mladih zvijezda.

San Antonio će biti u centru pažnje zbog mladog Francuza koji je oduševio sve u predsezoni - Viktor Vembenjama sada ima priliku da svoj talenat prikaže na svjetskoj pozornici.

Ipak, glavni konkurenti Nagetsa su stacionirani na istočnoj obali.

Dejmijen Lilard je Portland zamijenio Milvokijem i u paru sa grčkim superstarom, Janisom Antetokumpom formirao duo "iz snova".

Lilardova šuterska sposobnost, uz Grkovu sveprisustnost u reketu izgleda kao neodbranjiva kombinacija.

U Viskonsinu više ne stanuje jedan od najboljih defanzivaca u ligi, Džru Holidej, kojeg su Baksi poslali u Portland, odakle se on priključio velikom rivalu - Bostonu.

Džejson Tejtum i vlasnik najvećeg ugovora u istoriji lige, Džejlen Braun, oko sebe imaju ekipu pravljenu za velike stvari.

Defanzivni bedem koji čine Holidej, Derik Vajt i Kristaps Porzings ima potencijal da bude prva odbrana lige, dok se od lidera Tejtuma očekuje da ove godine napravi veliki iskorak i bude među top tri kandidata za MVP nagradu.

Majami Hit je pokazao da ih nikada ne možete otpisati, Džoel Embid nakon osvajanja nagrade za najkorisnijeg igrača i (još jedne) prerane eliminacije u plej-ofu sa Siksersima želi da cementira svoj staus, a Klivlend Kavalirsi imaju za cilj da nastave sa svojom evolucijom.

Ove sezone se očekuje i prvo izdanje NBA verzije evropskih kup takmičenja, a Nikola Vučević je ponovo jedini predstavnik Crne Gore u NBA ligi, nakon što se Marko Simonović vratio u Evropu.

Denver i Lejkersi (1:30), odnosno Golden Stejt i Finiks (04:00) biće uvod u košarkaški spektakl koji će trajati narednih osam mjeseci.

Bonus video: