Krenuo NBA spektakl: Šampion i MVP u poznatom ritmu, Buker utišao San Francisko

Novu sezonu NBA lige pobjedom otvorili prvak Denver i Finiks Sansi

12188 pregleda 42 reakcija 4 komentar(a)
Za početak novi tripl-dabl: Nikola Jokić tokom utakmice sa Lejkersima, Foto: Reuters
Za početak novi tripl-dabl: Nikola Jokić tokom utakmice sa Lejkersima, Foto: Reuters

Nova sezona, stari dobri Denver, ali i Finiks koji je odmah najavio velike priče - krenula je NBA liga i već u prva dva meča donijela spektakl.

Šampion Denver, nakon "prstenovanja" na startu utakmice, do kraja je na krilima MVP-a Nikole Jokića savladao LA Lejkerse (119:107), dok je Finiks predvođen Devinom Bukerom bio bolji od Golden Stejta u gostima (108:104).

Zašto je prošle sezone bio najbolji košarkaš najjače lige na planeti Jokić je podsjetio novim tripl-dablom (29 poena, 13 skokova i 11 asistencija).

Centru Denvera to je bio 106. tripl-dabl u karijeri i sada je šesti na vječnoj listi - iza Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida koji imaju po jedan više. Neprikonsoven je Rasel Vestbruk sa 198.

"Mislim da smo kontrolisali dešavanja na terenu tokom cijele utakmice", poručio je nakon prvog trijumfa u sezoni Jokić.

Očekivano, pratio ga je Džamal Marej sa 21 poenom i šest asistencija, kao i Kentavijus Koldvel-Poup sa 20 poena, dok je Aron Gordon dodao 15 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani i dalje je najbolji nestvarni Lebron Džejms (21 poen, osam skokova i pet asistencija za 29 minuta) - Tauren Prins postigao je 18 poena na debiju za Lejkerse, a Entoni Dejvis 17 poena uz osam skokova i četiri asistencije.

Sansi su utišali "Čejs centar" i San Francisko, a fenomenalnu partiju pružio je Devin Buker - 32 poena, osam asistencija i šest skokova. Dobro veče imala je i druga velika zvijezda Finiksa Kevin Durent (18 poena, 10 skokova), a odlično otvaranje sezone bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić koji je stigao do dabl-dabla (14 poena, 14 skokova).

Kod Golden Stejta, Stef Kari je ubacio 27 poena, Klej Tompson 15 (uz sedam skokova), a Kris Pol 14 poena (devet asistencija)...

U timu Finiksa nije bilo Bredlija Bila - momak koji bi trebalo da bude veliko pojačanje propustio je utakmicu zbog bola u leđima.

"Vjerujem da će igrati u četvrtak protiv Lejkersa", istakao je Frank Vogel, trener Sansa.

Bonus video: