Slab start Bulsa, Vučević imao raspravu sa trenerom; Dončić tripl-dablom "poželio dobrodošlicu" prvom piku

"Samo sam bio nezadovoljan nekim stvarima koje radimo. Očigledno, izrazio sam to malo agresivnije nego što je trebalo u tom trenutku", rekao je Vučević. "Imam sve poštovanje svijeta za Vučevića", istakao je Donovan

9080 pregleda 1 komentar(a)
Jedan od dobrih poteza Čikaga na otvaranju: Vučević "zakucava" preko Četa Holmgrena, Foto: Chicago Bulls (X)
Jedan od dobrih poteza Čikaga na otvaranju: Vučević "zakucava" preko Četa Holmgrena, Foto: Chicago Bulls (X)

Prva prava NBA noć sa mnogo mečeva i odmah nekoliko spektakualrnih duela i sjajnih pojedinačnih predstava...

Ono što nije bilo spektakularno je start Čikago Bulsa, koji je u svom "Junajted centru" lagano poražen od Oklahome (124:104) i tako je još jednom pokazao da loše partije u predsezoni nisu bile slučajnost.

Naš Nikola Vučević bio je blizu dabl-dabla - meč protiv Tandera završio je sa 11 poena, devet skokova. četiri asistencije, tri ukradene lopte, dvije blokade i četiri izgubljene lopte.

A meč u Čikagu, krajem treće četvrtine obilježila je njegova kraća rasprava sa trenerom Bilom Donovanom, do koje je došlo nakon što je strateg Bulsa zamijenio crnogorskog centra.

"Samo sam bio nezadovoljan nekim stvarima koje radimo. Očigledno, izrazio sam to malo agresivnije nego što je trebalo u tom trenutku. Sve to se dešava u vrućim momentima utakmice", rekao je nakon meča Vučević, a prenosi NBC Sports.

Nikola Vučević
foto: Vijesti/Sofascore

Nastavio je u sličnom ritmu...

"Jednostavno, pokušavate da pobijedite i činite sve što možete da pomognete timu. Nije mi se dopalo šta se dešava, razgovarali smo o tome. I s tim je gotovo".

Loptu je spustio i Donovan...

"Rekao sam to i mnogo ranije - mislim da su takve nesuglasice dobre, smatram da je to zdravo. Imam sve poštovanje svijeta za Vučevića. Jednostavno u tom trenutku se tako osjećao", istakao je Donovan.

Meč u Junajted centru obilježila je jedna od zvijezda nedavnog Mundobasketa - Šej Gildžis Aleksander "smirio" je bikove sa 31 poenom, 10 asistencija i pet skokova. Kod Bulsa najefikasniji je bio Demar Derozan sa 20 poena.

Prethodno veče obilježio je i prvi duel Luke Dončića i prvog pika Viktora Vembanjame u teksaškom derbiju uzmeđu Dalasa i San Antonija.

Na kraju, slovenačni majstor je novim tripl-dablom (33 poena, 13 skokova i 10 asistencija) "poželio dobrodošlicu" Vembanjami, a Mavsi su slavili sa 126:119.

Zvuči pomalo nestvarno, ali Luka je tako postao prvi igrač u istoriji Dalasa koji je sezonu otvorio tripl-dablom.

Momak kojeg su ovog ljeta na draftu kao prvog birali Sparsi imao je soldian debi u NBA ligi - Vembanjama je za oko 23 minuta na terenu upisao 15 poena, pet skokova i dvije asistencije

Slavili su i Los Anđeles Klipersi koji su na svom terenu bili bolji od Portlanda sa 123:111. Pol Džord sa 27 i Kavaj Lenard sa 23 poena su bili najefikasniji u domaćem timu, dok je i Ivica Zubac stigao do 20 poena i 12 skokova.

Pobjedu je upisao i jedan od favorita za titulu - Boston je na krilima Džejsona Tejtuma (34 poena, 11 skokova) i Kristapsa Porzingisa (30 poena) savldao Njujork sa 108:104.

Rezultati

Šarlot – Atlanta 116:110

Indijana – Vašington 143:120

Njujork – Boston 104:108

Orlando – Hjuston 116:86

Bruklin – Klivlend 113:114

Majami – Detroit 103:102

Toronto – Minesota 97:94

Čikago – Oklahoma 104:124

Memfis – Nju Orleans 104:111

Juta – Sakramento 114:130

San Antonio – Dalas 119:126

LA Klipers – Portland 123:111

Bonus video: