Lilard šou od starta, Lebron i Dejvis bolji od Durenta

Noć sa dva sjajna meča u NBA: Milvoki na krilima novog super pojačanja savladao Filadelfiju (118:117), dok su Lejkersi bili bolji od Finiksa (100:95)

10105 pregleda 5 komentar(a)
Za početak 39 poena: Lilard na meču sa Filadelfijom, Foto: Reuters
Za početak 39 poena: Lilard na meču sa Filadelfijom, Foto: Reuters

Još kada je krajem septembra nakon 11 godina napustio Portland i stigao u Viskonsin bilo je jasno da je NBA šampion iz 2021. dobio pakleno pojačanje - već prvi meč u novoj sezoni to je i potvrdio.

Debi iz snova za Demijena Lilarda u dresu Milvokija - momak rođen u Ouklandu sa 39 poena "razbio" je Filadelfiju (118:117), na neki način i zasjenio okršaj bivšeg i sadašnjeg MVP-a Janisa Adetokumba i Džoela Embida.

Ono što je možda i važnije od broja koševa na kraju, jeste da je Lilard 11 poena upisao tokom posljednja tri minuta kada se meč lomio - uz sve dodao je osam skokova i četiri asistencije.

"Sve je bilo drugačije, defintivno. Ranije kada bih dolazio u dvoranu poznavao sam svakoga ko radi tu, kada bih izašao na teren poznao bih navijače koji su tu iz godine u godinu. Sada se osjećam kao da sam novajlija iako sam dugo u ligi. Došao sam ovdje da budem dio pobjedničkog tima i mislim da se polako uklapam u sve to", rekao je nakon meča Lilard za NBA.

Zanimljivo, on je tako postigao najviše poena na debiju za Bakse koš od Terija Kamingsa, koji je 1984. godine ubacio 34 poena.

Lilard je dolaskom u Mivoki kompletirao sjajan tandem sa Janisom Adetokumbom, a Grk je i sinoć bio na svom nivou - sa 23 poena i 13 skokova.

Kod File najefikasniji je bio Tajris Maksi sa 31 poenom uz osam asistencija, Keli Oubre je ubacio 27, Džoel Embid dodao 24 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Tobajas Haris 20 poena i sedam skokova. U timu nije bilo Džejmsa Hardena, koji je još ranije zatražio trejd.

Veče za nama donijelo je još jedan sjajan meč i veliki derbi između LA Lejkersa i Finiksa, kao i prvi duel Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta još od 2018.

Na kraju, "kralj Lebron" je sa 38 godina pokazao da je i dalje klasa koja rješava mečeve, pa je vodio Lejkerse do trijumfa (100:95).

Sansi su uoči posljednje četvrtine imali 12 poena prednosti, ali su u narednih 10 minuta postigli su samo tri poena (trojka Durenta). S druge strane, Lebron je u završnici ubacio čak deset poena, prelomio meč i svom timu donio prvi trijumf u sezoni.

On je na kraju meč završio sa 21 poenom, devet asistencija i osam skokova, a sjajan je bio i Entoni Dejvis sa 30 poena i 12 skokova - D'Anđelo Rasel je dodao je 14 poena, a Ostin Rivs 10.

Lejkersi su tako "izbrisali" odličnu partiju Durenta (39 poena, 11 skokova) na dugoj strani.

Kod Sansa, za koje nisu nastupili Devin Buker i Bredli Bil, dobri su bili i Erik Gordon (15 poena), Džoš Gudvin (14), Džoš Okogi (10 ponea, osam skokova)ekipi nije bilo Devina Bukera i Bredlija Bila.

Bonus video: