Budućnost protiv talenta, energije i intenziteta Mege: Trijumf nad Partizanom dovoljno govori o njenom kvalitetu

Peto kolo ABA lige, četvrti meč u "Morači": Budućnost protiv Mege (subota, 19h) želi da ostane maksimalna u regionalnom takmičenju

16083 pregleda 4 komentar(a)
Bolja igra u odbrani smiruje Megu: Džakori Vilijams, Foto: ABA/Filip Roganović
Bolja igra u odbrani smiruje Megu: Džakori Vilijams, Foto: ABA/Filip Roganović

Dok u Evropi i dalje traži pravu formu, posebno u gostima, Budućnost se vraća u okruženje gdje je na startu sezone bez greške.

Crnogorski košarkaški prvak u 5. kolu AdmiraBet ABA lige četvrti put će igrati u svojoj "Morači" - ovog puta rival je Mega, subota od 19 sati.

"Odgledali smo snimak utakmice sa Klužom i prevashodno obratili pažnju na naše greške", poručio je trener "plavih" Petar Mijović nakon što su njegovi momci izgubili i drugi evropski meč van Podgorice.

Ipak, vremena za veće analize svakako nema...

"Veliki je broj utakmica, a mali broj dana za pripreme, ali to je ritam koji je za Budućnost uobičajen. Mislim da prije svega treba da izvučemo pouke i da se bavimo sobom u odnosu na nekoliko posljednjih utakmica...", dodao je Mijović.

Budućnost je bez poraza u ABA ligi, dok je Mega nakon slabog otvaranja i dva poraza upisala dva trijumfa, a posebno je vrijedan onaj u prošlom kolu nad šampionom i timom iz Evrolige Partizanom.

"Znamo da se radi o ekipi koja je jako dobro selektirana, sa najtalentovanijim momcima iz regiona, koja igra jako lijepu i dopadljivu košarku i mislim da su sav svoj talenat krunisali odličnom igrom i pobjedom nad Partizanom - to dovoljno govori o njihovom kvalitetu", istakao je Mijović.

Pažnja na prve opcije - Topića, Đurišića i Jelavića

Strateg "plavih" očekuje zahtjevan i težak meč.

"Tako je - Mega igra dobro i u dobrom je momentu, mislim da će biti potreban pravi odgovor na njihovu energiju i intenzitet koji igraju, a onda i da sa taktičke strane njihove prve opcije - prije svega Nikolu Topića, Nikolu Đurišića i Andriju Jelavića - spriječimo da dođu do svog nivoa iz posljednjih kola. Dolaskom Nikole Jankovića su dobili potrebnu čvrstinu u reketu, iskustvo", istakao je Mijović.

Vilijams: Svi pričaju o njihovoj pobjedi nad Partizanom, biće i sada gladni

Džakori Vilijams bio je jedan od boljih u Klužu (16 poena, 15 skokova), a sada smatra da ukoliko Budućnost želi da se vrati pobjedama moraće prije svega da popravi stvari u odbrani.

"Protiv Mege nas očekuje veoma teška utakmica. Naravno, trenutno svi pričaju o njenoj velikoj pobjedi protiv Partizana u posljednjoj sekundi. Doći će na utakmicu agresivni, 'gladni', misleći i znajući da mogu da pobijede, dok mi dolazimo iz utakmice gdje smo imali defanzivnih problema. Zato moramo da imamo pravi fokus naredna do utakmice i da pokušamo da popravimo stvari u defanzivi", istakao je centar "plavih".

ABA, 5. kolo

Petak

18.00h FMP - Split

20.00h Zadar - Cibona

Subota

19.00h Budućnost Voli - Mega

21.00h Cedevita Olimpija - SC Derbi

Nedjelja

17.00h Borac - Igokea

Ponedjeljak

18.00h Mornar Barsko zlato - Krka

20.00h Partizan - Crvena zvezda

Standings provided by Sofascore

Bonus video: