Studenti rasterećeni i motivisani žele dobar rezultat u Ljubljani

ABA, 5. kolo: SC Derbi protiv Cedevita-Olimpije, meč u "Stožicama" igra se u subotu od 21h

9845 pregleda 0 komentar(a)
Dobra igra, borbenist i pobjeda u mislima: David Mirković, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Dobra igra, borbenist i pobjeda u mislima: David Mirković, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Peta runda - možda i najteži ispit za "studente". Košarkaši SC Derbija izazove u AdmiralBet ABA ligi nastavljaju u Ljubljani protiv Cedevita-Olimpije, ekipe koja je bila projektovana za vrh regiona, ali i koja je daleko od takvih priča na startu sezone.

Obračun u "Stožicama" zakazan je za subotu u 21 sat.

"Sigurno da idemo rasterećeno u Ljubljanu, ali i veoma motivisani da napravimo dobar rezultat", poručio je trener podgoričkog kluba Andrej Žakelj.

Slovenački stručnjak dobro poznaje narednog rivala...

"Čeka nas teško gostovanje u Ljubljani protiv tima koji želi da bude u samom vrhu ABA lige, gdje i jeste godinama. Cedevita-Olimpija je miks dobrih i iskusnih domaćih i stranih igrača, imaju individualni kvalitet, na koji su dodali Klemena Prepeliča", objasnio je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija

"Studenti" su na startu upisali tri pobjede i poraz u gostima kod Igokee, dok "zmajevi" imaju polovičan učinak, a oba trijumfa upisali su na svom parketu.

"Dosta forsiraju 'jedan na jedan' i 'dva na dva' igru i ako želimo da se nadamo dobroj utakmici moramo upravo na tim segmentimo da budemo fokusirani i bolji nego u prošlim utakmicama", dodao je Žakelj.

I talentovani David Mirković očekuje težak meč u "Stožicama".

"Idemo na megdan jako kvalitetnoj i iskusnoj ekipi sa odličnim pojedincima. Radi o klubu koja godinama igra Evrokup, ima dobre pojedince i naša odbrana mora da bude na adektvatnom nivou. Kao i u svaki meč, ulazimo sa istim ciljem - da prikažemo dobru igru, borbenost i da pokušamo da pobijedimo", jasan je krilni centar SC Derbija.

ABA, 5. kolo

Petak

18.00h FMP - Split

20.00h Zadar - Cibona

Subota

19.00h Budućnost Voli - Mega

21.00h Cedevita Olimpija - SC Derbi

Nedjelja

17.00h Borac - Igokea

Ponedjeljak

18.00h Mornar Barsko zlato - Krka

20.00h Partizan - Crvena zvezda

Standings provided by Sofascore

Bonus video: