Mega puni rostere NBA lige

Mega je pred duel u "Morači" (19 h) saopštila da je oborila još jedan rekord pošto su čak devetorica bivših igrača tog kluba započela novu sezonu u NBA ligi

5754 pregleda 0 komentar(a)
Jokić je od Mege dosegao najveće NBA visine, Foto: Reuters
Jokić je od Mege dosegao najveće NBA visine, Foto: Reuters

Košarkaški klub Mega saopštio je danas da je oborio još jedan rekord pošto su čak devetorica bivših igrača tog kluba započela novu sezonu u NBA ligi.

Kako se navodi, u sezoni u kojoj će proslaviti 25 godina postojanja, Mega je "nastavila da niže uspjehe na svim poljima, a sa početkom nove sezone NBA lige je oboren još jedan rekord".

Naime, čak devetorica bivših igrača Mege su započeli sezonu 2023/24 u svojim NBA klubovima i to Nikola Jokić i Vlatko Čančar (Denver), Nikola Jović (Majami), Filip Petrušev (Filadelfija) i Vasilije Micić (Oklahoma).

Tu su još i Ivica Zubac (Los Anđeles klipers), Goga Bitadze (Orlando), Boban Marjanović (Hjuston) i Malkolm Kazalon (Detroit).

Pored igrača, Megu u NBA ligi predstavlja i bivši trener Dejan Milojević član stručnog štaba Golden stejta.

"Ovim uspjehom Mega je dodatno potvrdila i svoje ranije uspehe kao klub sa najviše draftovanih igrača (15) u istoriji izvan teritorije SAD i kao jedini klub van prostora SAD koji je u tri navrata imao po tri izabrana igrača na NBA draftu", navela je Mega u saopštenju.

Bonus video: