Barović: Peković minirao sjednicu, prijeti ljudima po Pljevljima i Nikšiću

"Ministar sporta je objavio da je on u mandatu, a mi smatramo da nije jer je istekao mandat", rekao je bivši predsjednik KSCG Veselin Barović

44998 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza, tijela kojem je u januaru istekao mandat, održana je danas u Podgorici.

Osam članova, koji su bili na sjednici, smatraju da bez obzira na to što im je mandat istekao, Upravni odbor može da funkcioniše u tehničkom mandatu, te su podsjetili da je jedna sjednica već održana sredinom aprila i da je njoj prisustvovao predsjednik Nikola Peković.

Peković je prije dva dana kazao da je sjednica nelegitimno sazvana, jer po Statutu, sjednicu Upravnog odbora može da sazove samo predsjednik.

U svakom slučaju, članovi UO koji, inače, predvode struju koja želi promjenu predsjednika, donijeli su preporuke da košarkaška takmičenja počnu 4. novembra, te da se obezbijedi prijava naših mlađih selekcija za međunarodna takmičenja naredne godine.

Pozvali su Pekovića da sazove sjednicu UO u naredna tri dana, te da za tri sedmice raspiše izbornu skupštinu KSCG na kojoj bi se birao i novi predsjednik i novi UO.

"Kada je Nikola Peković shvatio da nema većinu naspram Igora Lukšića, on je preko klubova minirao većinu i ta Skupština nije organizovana. U međuvremenu ministar sporta objavio je da je on u mandatu, a mi smatramo da nije jer je istekao mandat", rekao je bivši predsjednik KSCG Veselin Barović i dodao:

"Dobili smo odgovor samo da je Peković u mandatu i ništa preko toga, bez objašnjenja i tu nastaje cirkus. Hoće na silu da ostane predsjednik, a nemamo ligu, nema finansiranja, nema sponzora. Novembarska plata se ne može primiti, KSCG je u minusu 300.000 eura".

Vrijeme ističe...

"Seniorski kalendar je ugrožen, čekamo prozore, čekamo ABA ligu, ali njega to ne interesuje. Raskinuo je sponzorski ugovor, nije naveo razloge za to. Bili smo najugledniji savez u Crnoj Gori, a sada smo došli do toga da smo zastiđe. Pekoviću ne pada na pamet da organizuje sjednicu, kako bi liga konačno počela. Prijete ljudima po Pljevljima i Nikšiću, a pričaju o pritiscima s naše strane. Pozivam bilo koga ko ima nešto da kaže ili da je doživio prijetnju sa naše strane. Mi samo želimo da savez počne da funkcioniše, jer ovako srljamo ka propasti naše košarke", istakao je Barović.

Bonus video: