Mekinli Rajt: Dobro je biti neporažen u ABA ligi, potrebna nam je pobjeda u gostima u Evrokupu

Budućnost sinoć savladala Megu 73:71 i sačuvala maksimalan učinak u Admiralbet ABA ligi

9456 pregleda 1 komentar(a)
Mekinli Rajt na utakmici sa Megom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Mekinli Rajt na utakmici sa Megom, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija savladali su sinoć u "Morači", u 5. kolu Admiralbet ABA lige, Megu (73:71) i zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Budućnost je protiv Mege u jednom trenutku imala 14 poena prednosti, ali je dozvolila rivalu da se vrati, preokrene i u posljednjem napadu pokuša da dođe do pobjede. Ipak, košarkaš Mege, Nikola Topić je promašio trojku, pa su "plavi" sačuvali dva poena prednosti, koja im je sa linije slobodnih bacanja donio Mekinli Rajt.

"Odigrali smo izuzetno težak meč protiv Mege, može se reći da je utakmica bila dobra sa obje strane. Napravili smo veliku razliku, ali nismo imali strpljenja da sačuvamo prednost. Napravili su seriju, ali smo uspjeli da ostanemo na zemlji i stignemo do nove pobjede, što je na kraju dana najvažnije", rekao je Rajt za klupski sajt, dan nakon utakmice.

Budućnost je u ABA ligi, u dosadašnjem dijelu sezone pobijedila Zadar, Mornar, Krku, Cibonu i sinoć Megu. A u narednom kolu (5. novembra, 19.30) gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

"Odlično je imati sve pobjede i biti neporažen u ABA ligi, ali nismo zadovoljni do kraja. Imamo osjećaj da smo ispustili dvije utakmice na strani u Evrokupu tako da je još dosta posla pred nama", poručio je Rajt, koji je utakmicu sa Megom završio sa 13 poena i pet asistencija.

Budućnost u srijedu (19.30) gostuje Burgu u petom kolu Evrokupa. "Plavi" su oba poraza u sezoni pretrpjeli u ovom takmičenju, prvo od Turk Telekoma, a onda i od Kluža.

"Naša očekivanja su uvijek da pobijedimo. Znamo da igramo protiv jako kvalitetne ekipe, u dobrom su ritmu, imaju tri pobjede u Evrokupu. Međutim, nama je ta pobjeda na strani jako potrebna i za samopouzdanje i za rezultat generalno. Moramo iskoristiti dobre rezultate kod kuće da ih pretvorimo i u pobjede u gostima", jasan je Rajt.

Bonus video: