Sferopulos uoči derbija: ABA liga nam je važna, biće drugačija utakmica od one u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće sjutra (20) Partizanu, u utakmici petog kola ABA lige

6814 pregleda 2 komentar(a)
Janis Sferopulos, Foto: KK FMP/Ivica Veselinov
Janis Sferopulos, Foto: KK FMP/Ivica Veselinov

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da će predstojeći derbi sa Partizanom u Admiralbet ABA ligi biti potpuno drugačiji od onog koji su isti rivali odigrali u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće sjutra (20) Partizanu, u utakmici petog kola ABA lige.

"Drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svjesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna. Daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna", rekao je trener "crveno-bijelih", prenosi klub.

To će biti drugo gostovanje "crveno-bijelih" na istom mjestu u razmaku od samo od četiri dana, nakon što je Partizan u četvrtak slavio u Evroligi sa 88:86.

"Pred nama je još jedna utakmica sa Partizanom, druga u kratkom periodu. Ovo je potpuno druga priča i drugo takmičenje ali cilj ostaje isti", rekao je košarkaš Zvezde Dejan Davidovac.

"Pokušaćemo da izvučemo neke pouke iz prethodne, da ponovimo stvari koje su bile dobre, da korigujemo neke stvari i da dođemo do cilja, a to je pobjeda koja bi nam mnogo značila", dodao je on.

"Crveno-bijeli" ovaj meč dočekuju sa četiri pobjede u regionalnom takmičenju, dok Partizan ima skor 3-1.

Bonus video: