Embid nezaustavljiv za Portland, Atlanta smirila Lilarda

Veče obilježio Džoel Embid sa 35 poena i 15 skokova, pojačanje Milvokija nakon 39 poena u prvom meču sinoć imalo skroman učinak

5487 pregleda 0 komentar(a)
Embid na meču sa Portlandom, Foto: Reuters
Embid na meču sa Portlandom, Foto: Reuters

Košarkaši Filadelfije pobijedili su Portland sa 126:98 i vezali drugu pobjedu na startu nove NBA sezone.

Ekipu je do pobjede predvodio Džoel Embid sa 35 poena, 15 skokova, sedam asistencija, šest blokada i dvije ukradene lopte. Tajris Maksi doprinio je sa 26 poena i 10 skokova, a Tobajas Haris sa 24 poena.

Džejms Harden utkamicu je gledao sa klupe i ove sezone još nije igrao.

U ekipi Portlanda najefikasniji su bili Šejdon Šarp sa 20 poena, Malkolm Brogdon sa 18 i Džerami Grant sa 17 poena.

Fenomenalan meč odigrala je Atlanta, koja je srušila Milvoki sa 127:110.

U ekipi iz Džordžije osmorica igrača postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Tre Jang sa 20 uz 11 asistencija - Bogdan Bogdanović je postigao je 17 poena uz šest asistencija i dvije ukradene lopte, Deandre Hanter i Dežnte Majer dodali su po 15 poena, a Klint Kapela 12 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani ovog puta nije proradio tandem Janis Adetokumbo - Demijan Lilard. Tačnije Grk je bio na svom nivou (26 poena, 11 skokova), dok je Lilard utakmicu završio sa šest poena, pet asistencija, četiri skoka i dvije ukradene lopte. Kod Baksa, Malik Bizli je postigao je 18, a Bruk Lopez 13 poena.

Los Anđeles Klipersi pobijedili su San Antonio sa 123:83 i zabilježili drugu pobjedu. Kavaj Lenard bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 21 poenom, dok je Rasel Vestbruk postigao 19 poena uz osam skokova. Pol Džordž imao je takođe 19 poena, a Ivica Zubac 16 poena i osam skokova.

U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Devin Vasel sa 14 poena, Džedi Osman postigao je 12 poena, dok je Viktor Vembanjama meč završio sa 11 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Sakramento je poslije produžetka bio bolji od Los Anđeles Lejkerse - 132:127. Kingse su predvodili De'Aron Foks sa 37 poena i osam asistencija i Malik Monk sa 22 poena, od kojih je 11 postigao u produžetku i imao asistenciju za Kevina Hertera koji je postigao trojku 32 sekunde prije kraja. Herter je završio meč sa 12 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kigan Marej pobjedi je doprinio sa 17 poena, osam skokova i pet asistencija, a Domantas Sabonis sa 12 poena, 15 skokova i pet asistencija.

U ekipi iz Los Anđelesa Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 30 poena uz 16 skokova, a Lebron Džejms postigao je 27 poena uz 15 skokova i osam asistencija. Torin Prins dodao je 20 poena, a D'Anđelo Rasel 17 poena i devet asistencija.

Golden Stejt je savladao Hjuston sa 106:95 i ostvario osmu uzastopnu pobjedu u međusobnim duelima. Voriose su predvodili Stef Kari sa 24 poena, sedam skokova i šest asistencija i Klej Tompson sa 19 poena. Geri Pejton dodao je 15, a Endru Vigins 13 poena.

Prvu utakmicu ove sezone odigrao je Drejmond Grin i postigao je četiri poena uz po pet skokova i asistencija, zbog čega je Kris Pol bio rezervista i to je prvi put u NBA karijeri da je Pol počeo meč sa klupe.

U ekipi Hjustona, koja je pretrpjela sva tri poraza, najefikasniji su bili Džejlen Gris sa 21 poenom uz devet skokova i Alperen Šengun sa 19 poena uz sedam asistencija i pet skokova.

Bonus video: