Pavićević: Od srca čestitam igračima, svaka pobjeda u ABA ligi je kao zlato

Mornar savladao Krku (86:83) i upisao prvu pobjedu u Admiralbet ABA ligi

9733 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Mihailo Pavićević na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

U 5. kolu Admiralbet ABA lige košarkaši Mornara su stigli do prve pobjede - Barani su večeras u "Toplici" savladali Krku (86:83) i upisali trijumf nad direktnim rivalom u borbi za opstanak.

Mornar je u posljednjoj četvrtini nadoknadio 10 poena minusa, na kraju je Krka imala napad za produžetak, ali su Kazins i Špan bili neprecizni za tri poena.

"Čestitam igračima na velikoj borbi, angažovanju, dali su sve od sebe. Ovi igrali koji su završili utakmicu su dali posljednji atom snage. Čestitam i Krki na odličnoj utakmici. Oni su i prošle sezone u ABA2 ligi igrali odlično, a i u ABA ligi pokazuju da su ekipa za poštovanje, odlično vođeni. Znao sam da nas čeka teška utakmica. Mi smo imali jedan izbor, a to je da pobijedimo. A kad se nešto mora, onda ne ide sve kako treba. Najbolji primjer je prvo poluvrijeme, gdje smo se tražili, djelovali pogubljeno", rekao je nakon utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

Krka je u prvom poluvremenu dominirala u skoku, kontrolisala utakmicu, u nekoliko navrata imala i 12 razlike.

"Razigrali smo Krku u prvom poluvremenu, bili smo suviše mekani. Ne bih rekao da je to nedostatak htjenja, nego to je kad se igra utakmica pod moranjem. Imao sam zadatak da na poluvremenu pokušam da probudim ekipu, da ne gledamo rezultat, da odbranom pokušamo da se vratimo. Vraćali smo se, bilo je neriješeno, ali je Krka opet napravila brejk, bilo je rizično. Svako je dao doprinos i od srca im čestitam. Bitna pobjeda u borbi za opstanak i za samopouzdanje. Svaka pobjeda u ABA ligi je kao zlato", poručio je Pavićević.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: