Partizan opet bolji od Zvezde, tačku na derbi stavio Ledej

"Crno-bijeli" su slavili 98:87

7365 pregleda 38 reakcija 10 komentar(a)
Frenk Kaminski, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Frenk Kaminski, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras kao domaćini Crvenu zvezdu sa 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24), u meču petog kola regionalne ABA lige.

Partizan je do pobjede predvodio Frenk Kaminski sa 22 poena, a pratili su ga Aleksa Avramović sa 15, Zek Ledej i Pi Džej Doužer sa po 12 i Danilo Anđušić sa 11 poena.

Kod Zvezde bolji od ostalih bio je Šabaz Nejpir sa 23 poena i osam asistencija.

Obje ekipe su zabilježile po četiri pobjede i jedan poraz i nalaze se na diobi drugog mesta.

Za razliku od evroligaškog derbija odigranog u četvrtak, ovaj je mnogo bolje otvorila Zvezda. "Crveno-bijeli" su serijom 7:0 poveli poslije tri minuta igre vodili sa 11:4, ali je Partizan odmah uzvratio na isti način - serijom 7:0.

Utakmicu u 'Areni' pratio je Ivan Perišić
Utakmicu u "Areni" pratio je Ivan Perišićfoto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Uslijedila je nova serija Zvezde, koju su trojkama završili Teodosić i Gedraitis za prvu dvocifrenu prednost gostujućeg tima na utakmici (11:21). Zvezda je do kraja prve četvrtine zadržala prednost i na prvi odmor je otišla sa osam poena prednosti (17:25).

"Crno-bijeli" su drugih deset minuta igre započeli sa sedam vezanih poena, a poslije trojke Kaminskog stigli su i do prvog vođstva na utakmici (27:26). U finišu druge dionice Partizan je "eksplodirao", polako je uvećavao prednost, da bi na kraju došao i do maksimalnih plus 11 - 47:36.

Partizan je treću četvrtinu otvorio trojkom Anđušića, nadovezali su se potom i Smailagić i Avramović i donijeli svom timu plus 17 poslije nešto više od dva minuta igre. Imao je potom Partizan i 19 poena prednosti, ali je u finišu treće dionice uslijedio pad u igri domaćeg tima. Zvezda je to iskoristila, pokrenuo ju je Nejpir, pa je vođstvo "crno-bijelih" pred posljednjih deset minuta bilo 72:63.

Trojka Teodosića na startu posljednje dionice primakla je Zvezdu na šest poena, ali je Partizan uspio da odbije svaki nalet Zvezde do kraja. Pobjedu Partizana najavio je Avramović ukradenom loptom Teodosiću i poenima iz kontranapada na dva minuta i 40 sekundi prije kraja, a tačku na ovaj derbi praktično je stavio Ledej trojkom na minut i po prije kraja za novu dvocifrenu prednost Partizana (94:84).

Partizan će u narednom kolu ABA lige gostovati Splitu, dok će Crvena zvezda dočekati Budućnost.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: