U gradu koji je dva puta osvojila Budućnost traži prvi evropski trijumf u gostima: "Znamo šta moramo da uradimo"

Košarkaši Budućnost Volija u 5. kolu Evrokupa gostuju kod Burga, srijeda od 19.30h

8447 pregleda 6 komentar(a)
Petar Popović na nedavnoj utakmici u Klužu, Foto: Eurocup
Petar Popović na nedavnoj utakmici u Klužu, Foto: Eurocup

Jedanaestog dana 2023. Budućnost je u Njemačkoj savladala Hamburg i nakon toga "zaboravila" da pobjeđuje u gostima.

"Crni niz" u Evropi van "Morače", koji traje ukupno sedam mečeva, a koji je nastavljen ove sezone porazima od Turk Telekoma i Kluža, crnogorski prvak pokušaće da prekine na terenu na kojem do sada nije poražen.

Košarkaši Budućnost Volija u 5. kolu Evrokupa gostuju na istoku Francuske protiv Burga, srijeda od 19.30h.

"Znamo šta treba da uradimo da bismo došli do pobjede, imali smo težak poraz u Rumuniji u prošlom kolu Evrokupa i treba da napravimo iskorak - da pokažemo konstantnost u igri u svih 40 minuta i da se nadamo da ćemo ostvariti pobjedu", poručio je kapiten Petar Popović.

Igre Burga govore koliko nas ozbiljan rival čeka

Budućnost je protiv Burga igrala četiri puta, a skor je 3:1 za crnogorskog predstavnika. "Plavi" su u Top 16 fazi prije dvije godine upisali obje pobjede, da bi u sezoni 2021/22 ponovo slavili u Francuskoj, a jedini poraz uslijedio je nakon toga u Podgorici.

Tradicija nije duga, ali je posebno u Burgu na strani Budućnosti. Ipak, čini se da klub iz grada u blizini granice sa Švajcarskom, ove sezone igra najbolju košarku - uostalom u Evrokupu je upisao tri pobjede i poraz, a u šampionatu Francuske nalazi se na drugom mjestu iza moćnog Monaka.

"Dosadašnje utakmice Burga - i u francuskom prvenstvu i u Evrokupu - pokazuju koliko se radi i ozbiljnom protivniku. Otvorili su sezonu jako dobro, radi se o ekipi koja u oba pravca igra jako čvrsto, sa puno inteziteta i energije", naglasio je trener "plavih" Petar Mijović.

Kapiten Popović dodaje i da se radi o klasičnoj francuskoj ekipi...

"Koja igra brzo, ima dobre atlete u timu, plejmejkere koji su napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Prije svega mislim na Uga Beniteza sa kojim smo imali prilike da igramo prethodnih godina", kaže Popović.

Prijetnja van linije 6,75 i pod obručem

O glavnim adutima sjutrašnjeg rivala Petar Mijović kaže...

"Šuterski su jako dobro posloženi i u svakom momentu su na terenu tri do četiri igrača sa različitih pozicija koji prijete šutem za tri poena. Moramo da obratimo pažnju na ofanzivni skok gdje se posebno ističe Godvin Omenaka, kao i Maksim Salaš", objasnio je Mijović.

U jedno je šef struke Budućnosti siguran.

"Vjerujem da nas očekuje težak posao, pogotovo na njihovom terenu u Francuskoj gdje su jako dobri", zaključio je Mijović.

Evrokup (grupa B), 5. kolo

Utorak

20.00h Trento - Turk Telekom

Srijeda

19.00h Aris - Kluž

19.30h Burg - Budućnost Voli

19.30h Ulm - Šljonsk

21.00h Gran Kanarija - Litkabelis

Standings provided by Sofascore

Bonus video: