Ivanović: Nisam očekivao otkaz u Zvezdi, uzbuđen sam zbog povratka u Baskoniju

Duško Ivanović četvrti put u trenerskoj karijeri preuzeo Baskoniju

9160 pregleda 10 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Duško Ivanović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Crnogorski trener, Duško Ivanović, vratio se na mjesto uspjeha - Ivanović je od juče ponovo trener Baskonije, a sa ekipom je odradio prvi trening uoči utakmice sa Partizanom (petak, 20.30) u 6. kolu Evrolige.

Ivanović je Baskoniju vodio od 2000. do 2005, od 2008. do 2012. i od 2019. do 2021. godine. Baskonija je tri puta sa Ivanovićem bila prvak Španije (2002, 2010. i 2020), a tri puta je osvojila i Kup (2002, 2004. i 2009).

"Srećan sam što sam ovdje po četvrti put. Uvijek sam govorio, kada sam otišao odavde, da je to moj klub, to je moj grad. Osjećam to kao svoje. Kada su me pozvali da pomognem... Istina je da sam i ja došao sa istim entuzijazmom. Volim košarku, volim ovaj klub i želim da sve bude dobro. Čak ne dobro, vrlo dobro. Ova faza će sigurno biti teža. I ovo je još jedan izazov", rekao je Ivanović po dolasku u Baskoniju.

Baskonija u Evroligi zauzima 16. mjesto sa jednom pobjedom i četiri poraza, dok je u španskoj Endesa ligi na osmom mjestu sa skorom 4-3.

"Ne zavisimo od kvaliteta našeg rada, zavisimo od rezultata našeg rada. Rezultati nisu dobri i prvo što moramo da uradimo je da pružimo podršku igračima da igraju sa više samopouzdanja. Morate vjerovati u projekat. Svi moraju biti strpljivi da bi došli do toga", poručio je Ivanović.

Kazao je da ga je iznenadio otkaz u Crvenoj zvezdi.

„Nisam očekivao otkaz u Crvenoj zvezdi, ali sam veoma uzbuđen što sam se vratio u Baskoniju", kazao je Ivanović.

Bonus video: