Jedna od najvažnijih u sezoni: SC Derbi dočekuje Krku

Šesto kolo ABA lige kreće već sjutra (četvrtak) - SC Derbi od 19 sati dočekuje Krku. Mornar u subotu gostuje kod Cibone, dok je nedjelja rezervisana za veliki derbi u Beogradu između Crvene zvezde i Budućnosti

5370 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Baćović, Foto: ABA/Filip Roganović
Baćović, Foto: ABA/Filip Roganović

Šesta runda AdmiralBet ABA lige kreće već sjutra (četvrtak) - košarkšai SC Derbija od 19 sati dočekuju Krku, koja nakon poraza u ponedjeljak u Baru od Mornara putovanje kroz Crnu Goru nastavlja u Podgorici.

Favorit bi trebalo da bude naš predstavnik, ali iz ekipe koja je osvojila ABA Superkupa upozoravaju na to koliko je bitan ovaj duel.

"Na domaćem terenu igramo jednu od najvažnijih utakmica ove sezone", nema dilemu Vasilije Baćović, krilni centar SC Derbija.

Oprezan je u trener "studenata" Andrej Žakelj.

"Čeka nas teška utakmica protiv tima koji je vrlo neugodan, koji igra sa dosta energije, trčanja. Izuzetno su opasni što su pokazali i na posljednjoj utakmici u Baru, gdje su bili na pragu pobjede", naglasio je Žakelj za klupski sajt.

Trenutak da pokažemo snagu, odlučnost i posvećenost

Baćović u prvi plan ističe ofanzivni skok i brze tranzicione poeni slovenačkog tima, ali i da je cilj SC Derbija samo pobjeda.

"Ovo je trenutak kada zajedno kao tim moramo da pokažemo našu snagu, odlučnost i posvećenost. Pobjeda je cilj, a do nje možemo zajedno. Klulna će biti naša odbrana, jer će nam ona omogućiti kontrolu nad utakmicom. Moramo da budemo disciplinovani u skoku i da branimo tranzicione napade, da radimo zajedno, komuniciramo na terenu i da zaustavimo njihove ofanzivne prijetnje", kaže Baćović.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Svaki blok i svaka lopta biće važni za našu pobjedu i zato koncentracija mora biti na maksimumu", jasan je košarkaš "studenata".

SC Derbi nakon pet kola ima tri pobjede i dva poraza, dok je Krka jedini trijumf upisala u prvoj rundi protiv FMP-a u gostima.

"Moramo da poštujemo dogovor sa treninga i priprema, da odigramo fokusirano i energetski na visokom nivou. Želja za pobjedom mora da bude prisutna od prvog minuta, a ne smijemo da dozvolimo oscilacije u igri i samo tako ćemo doći do novih bodova", zaključio je Žakelj.

Okorn: Širina SC Derbija i Kamenjaš koji caruje u reketu

Dvajt Mari je trojkom tridesetak sekundi prije kraja u ponedjeljak presudio Krki u Baru, pa će slovenački tim šansu za bodove u Crnoj Gori tražiti protiv osvaja Superkupa.

"Želim da im čestitam na trijumfu u Superkupu. Radi se o ekipi koja ima širok sastav i koja svaki meč igra sa 11 igrača, a svi imaju raspoređene uloge zato je teško predvidjeti odakle dolazi opasnost. Ipak, izdvojio bih Kenana Kamenjaša koji caruje u reketu", rekao je za klupski sajt Gašpar Okorn, trener Krke.

Šesto kolo ABA lige obilježiće nedjeljni (19h) derbi između Crvene zvezde i Budućnost Volija, dok će naš treći tim u regionalnom takmičenju Mornar Barsko zlato dan ranije (14h) gostovati kod Cibone u Zagrebu.

ABA, 6. kolo

Četvrtak

19.00h SC Derbi - Krka

Subota

14.00h Cibona - Mornar Barsko zlato

19.00h Cedevita-Olimpija - Borac

Nedjelja

12.00h Mega - Zadar

17.00h Split - Partizan

19.00h Crvena zvezda - Budućnost Voli

Ponedjeljak

18.00h Igokea - FMP

Standings provided by Sofascore

Bonus video: