Mijović: Utakmica je odlučena u prvih šest minuta treće četvrtine

Budućnost izgubila od Burga 78:73 u 5. kolu Evrokupa

9303 pregleda 16 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija izgubili su večeras od Burga 78:73 u petom kolu Evrokupa.

Crnogorski šampion je, poslije dobrog prvog poluvremena, odigrao slabo treću četvrtinu, igra u napadu nije bila na nivou, pa se domaći tim vratio u igru, preokrenuo i od sredine treće četvrtine, pa do kraja utakmice vodio i upisao pobjedu.

"Teška utakmica kao što smo očekivali. Burg je dobra ekipa, sa dobrim trenerom, teško je igrati na njihovom terenu. Mi smo kontrolisali prvo poluvrijeme. Mislim da je utakmica odlučena u prvih šest minuta treće četvrtine. Nismo imali ideju u napadu, selekcija šuta je bila loša, a u isto vrijeme nismo zaustavili tranziciju Burga. Pronašli su ritam, postigli lake poene, a onda pogodili i neke teške šuteve. Na kraju, mislim da je bila utakmica na jednu loptu. Mi smo krajem treće četvrtine promašili neke otvorene šuteve. Očekujem da se protiv Arisa, u narednom kolu, vratimo na pobjednički kolosjek", rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Petar Mijović.

Budućnost u narednom kolu Evrokupa dočekuje Aris (8. 11. u 19 časova), ali prije toga gostuje Crvenoj zvezdi u šestom kolu Admiralbet ABA lige (nedjelja u 19).

Bonus video: