Pol nakon poraza u Burgu: Propustili smo novu šansu, treba nam pobjeda u gostima koja bi skinula pritisak

Budućnost niz poraza u gostima u Evrokupu, koji traje od januara, nastavila na istoku Francuske

5346 pregleda 4 komentar(a)
Pol, Foto: ABA/Filip Roganović
Pol, Foto: ABA/Filip Roganović

Ništa novo kada su u pitanju crnogorski prvak i gostovanja po Evropi - Košarkaši Budućnost Volija sinoć su poraženi od Burga (78:73) u petom kolu Evrokupa i tako su niz neuspjeha van "Morače" produžili na osam utakmica.

"Propustili smo još jednu šansu da slavimo u gostima - jako nam je potrebna ta pobjeda koja bi skinula pritisak sa činjenice da nismo pobijedili na gostovanju u Evrokupu", rekao je bek "plavih" Brendon Pol, momak koji je sa 16 poena bio najefikasniji u ekipi Budućnosti na istoku Francuske.

Utisak koji nosi novi poraz teško da može da popravi i na momente dobra igra momaka Petra Mijovića.

"Imam osjećaj da smo igrali dobru košarku i kontrolisali meč tokom prve dvije četvrtine, ali smo protivniku nakon toga dali šansu da izgradi momentum u trećoj četvrtini, da dođe do samopouzdanja i nikad nismo uspjeli da se povratimo do kraja u meč", dodao je Pol.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Postigli su neke lake poene u tom periodu, mi nismo pogodili naše otvorene šuteve, bolje su šutirali za tri poena i na kraju nismo uspjeli da se u potpunosti vratimo u meč", kaže Pol.

Odmora za "plave" nema, a već u nedjelju očekuje ih veliki derbi u ABA ligi, gdje su nakon pet kola jedina neporažena ekipa.

"Vraćamo se u Podgoricu, takav je ritam da već sjutra krećemo da se spremamo za derbi u ABA ligi protiv Crvene zvezde i subotu putujemo za Beograd. Moramo poraz da zaboravimo što prije i da okrenemo narednim duelima, jer nas čekaju izuzetno važne utakmice", poručio je Pol.

Evropske izazove Pol i drugovi nastavljaju protiv Arisa u "Morači".

"Naredne nedjelje igramo kod kuće i moramo da se vratimo u pobjednički kolosjek iako dočekujemo dobru ekipu Arisa", zaključio je momak koji je kroz karijeru između ostalih nosio dresove Anadolu Efesa, Olimpijakosa, Huventuda i San Antonio Sparsa.

Bonus video: