Mornar u neobičnom terminu u Draženovom domu: "Meč jednako bitan i za Cibonu i za nas"

ABA liga, 6. kolo: Barani sjutra (subota, 14h) protiv Cibone u gostima, nakon što su u prethodnoj rundi upisali prvi trijumf u regionalnom takmičenju

14859 pregleda 43 reakcija 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Peta runda donijela je prvu radost - košarkaši Mornara protiv Krke upisali su premijerni trijumf u novoj sezoni ABA lige i tako na dnu ostavili Cibonu...

A, upravo će velikan iz Zagreba biti naredni rival Barana - sjutra (subota) u neobičnom terminu od 14 sati u dvorani "Dražen Petrović".

"Ta utakmica je jednako bitna i za domaćina i za nas, ali idemo sa željom da možemo da iznenadimo Cibonu. Pobjeda bi nam značila mnogo u nastavku sezone", poručio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Njegovi momci u prethodnom kolu trojkom Dvajta Marija srušili su Krku u "Topolici".

"Odmah nakon tog trijumfa je bolja atmosfera na treninzima, kao i raspoloženje i takvi idemo u Zagreb", dodao je Pavićević.

Iako je Cibona sa 5-0 zakucana za dno, strateg Mornara smatra da takvo stanje nije baš realno.

"Rezultatski je Cibona tu gdje je, ali je igrama skrenula pažnju, jer igra mnogo bolje nego što to rezultati pokazuju. Biće teška utakmica, kao što je uostalom i svaka na strani - moraćemo da budemo maksimalno spremni i fokusirani na detaljima u odbrani i napadu ako mislimo da dođemo do pobjede", zaključio je Pavićević.

Šesto kolo ABA lige obilježiće nedjeljni (19h) derbi između Crvene zvezde i Budućnost Volija, dok je SC Derbi juče pobjedom nad Krkom (84:70) otvorio novu rundu.

ABA, 6. kolo

Četvrtak

SC Derbi - Krka 84:70

Subota

14.00h Cibona - Mornar Barsko zlato

19.00h Cedevita-Olimpija - Borac

Nedjelja

12.00h Mega - Zadar

17.00h Split - Partizan

19.00h Crvena zvezda - Budućnost Voli

Ponedjeljak

18.00h Igokea - FMP

Standings provided by Sofascore

Bonus video: