Budućnost gostuje Zvezdi, Mijović: Želimo da se nadigravamo, da pokažemo kvalitet

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (19) gostuju Crvenoj zvezdi u derbiju 6. kola Admiralbet ABA lige

5871 pregleda 8 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Za razliku od Evrokupa, gdje imaju učinak od dvije pobjede i tri poraza, košarkaši Budućnost Volija su u Admiralbet ABA ligi besprekorni, imaju svih pet pobjeda, a sjutra (19) ih u Beogradu, u 6. kolu, očekuje najteži ispit u dosadašnjem dijelu sezone.

"Plavi", nakon poraza od Burga u petom kolu Evrokupa, gostuju Crvenoj zvezdi, od koje su izgubili posljednjih sedam utakmica.

"Sigurno da idemo na noge jednom od najvećih favorita lige, uz Partizan sigurno favorit broj jedan. Crvena zvezda je ekipa sastavljena od velikog broja izuzetnih igrača. Po njihovom priznanju građeni su za najveće ambicije u Evroligi. Mi poslije teškog poraza u Burgu, gdje smo imali šanse, gdje smo imali periode dobre igre koje nismo valorizovali do kraja, idemo sa ambicijama u Beograd", rekao je u najavi utakmice trener Budućnosti Petar Mijović.

Trener Budućnosti ističe da ekipa, prije svega, defanzivno mora da odigra dobru utakmicu.

"Sigurno da će biti teška utakmica, sigurno da nam za dobar rezultat treba perfektna utakmica. Posebno defanzivno, gdje njihove najveće napadačke moći, kroz individualni kvalitet, kroz situaciju jedan na jedan, pik-en-rol igru moramo da svedemo na minimum, ako želimo da ostanemo u meču. Meč u Beogradu je za nas jedan veliki izazov. Tako pristupamo ovoj utakmici. Želimo da se nadigravamo, želimo da u toj utakmici pokažemo da i mi imamo svoj kvalitet i da nismo slučajno tu gdje jesmo nakon pet kola ABA lige", poručio je Mijović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: