Mijović: Pokazali smo da možemo da igramo ovakve utakmice, da imamo kvalitet

Budućnost Voli u šestom kolu Admiralbet ABA lige izgubila od Crvene zvezde u Beogradu - 95:86

11933 pregleda 26 reakcija 12 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Petar Mijović, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnost Volija pretrpjeli su večeras prvi poraz u Admiralbet ABA ligi ove sezone - crnogorski šampion je u Beogradu izgubio od Crvene zvezde 95:86.

Trener Budućnosti Petar Mijović nakon utakmice je rekao da je ekipa pokazala kvalitet i da može da igra sa rivalima kao što je Zvezda.

"Igrali smo protiv ekipe, koja je građena za vrh Evrolige. Imaju kako individualni, tako i timski kvalitet. U najavi utakmice sam rekao da mi moramo da budemo perfektni, ako želimo da odigramo utakmicu na jednu loptu. Bili smo, dobri, solidni u napadu, što potvrđuje veliki broj timski izgrađenih situacija, ali mislim da je za pobjedu protiv ovakve Zvezde odbrana morala da bude u kontinuitetu dobra. Imali smo određenih momenata dobre odbrane, vršili smo pritisak na loptu. U onom momentu kad otpustimo pritisak sa Nejpira, Teodosića, Jaga i Nedovića, onda je teško da se sve to stigne", rekao je Mijović.

Ekipa sada mora da se fokusira na narednu utakmicu, protiv Arisa u srijedu u "Morači".

"Zvezda je imala izuzetne procente šuta i za dva i za tri poena, a i u takvim uslovima mi smo odigrali utakmicu koja je, u jednom momentu došla na jednu ili dvije lopte. Pokazali smo da možemo da igramo ovakve utakmice, da imamo određeni kvalitet, koji mora da raste tokom sezone i da jednostavno iz ove utakmice izađemo bolji. Mislim da smo to uradili i da sad sa punom fokusom čekamo ono što je za nas jako važno, a to je utakmica sa Arisom u Evrokupu", kazao je Mijović.

Mijović i Sferopulos
Mijović i Sferopulosfoto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Mijović je zadovoljan kako je ekipa otvorila sezonu u ABA ligi, dok u Evrokupu nedostaje pobjeda na strani.

"Iskreno, mislim da u bogatoj istoriji Zvezda i Partizan nisu imali bolje timove. Ovo je izuzetan kvalitet. Mi smo ekipa koja je u građenju, 11 novih igrača, Potrebno je vrijeme da dođemo u situaciju da zaprijetimo nekom ko ima ovaj kvalitet. Mislim da smo sezonu u ABA ligi otvorili dobro. U Evrokupu nam fali pobjeda na strani. Ako zadržimo kontinuitet ovakvog rada, mislim da ćemo u određenom momentu da budemo, makar na domaćem terenu, neko ko će da prijeti Partizanu i Zvezdi", zaključio je Mijović.

Trener Zvezde Janis Sferopulos je zadovoljan igrom u napadu, ali ne i u odbrani.

"Moramo da igramo bolje, da budemo konstantniji. Imali smo jednu od najboljih napadačkih partija. Imali smo 71 odsto za dva, vrlo dobre parametre, ali nismo srećni defanzivno. Dozvolili smo neke lake poene, koji su jeftini i koji su nas povrijeđivali. Kada smo poveli 17 razlike, prestali smo da igramo dobru košarku. Promašili smo nekoliko otvorenih šuteva i dozvilili rivalu da se vrati. Kada nam ne ide u napadu, moramo da se borimo u odbrani. Srećni smo zbog pobjede, ali znamo da moramo da igramo mnogo bolje”, rekao je Sferopulos.

Bonus video: