Aris stiže u Moraču: "Nismo igrali važniju utakmicu ove sezone, u Evrokupu nemamo pravo na kiks"

Evrokup, 6. kolo: Košarkaši Budućnost Volija dočekuju Aris, srijeda od 19 sati

7964 pregleda 2 komentar(a)
Džakori Vilijams će ponovo biti snaga Budućnost u reketu, Foto: ABA
Džakori Vilijams će ponovo biti snaga Budućnost u reketu, Foto: ABA

Prvi put ove sezone košarkaši Budućnost Volija vezali su dva poraza (Burg i Crvena zvezda), ali vremena za velike analize nema - "plavima" je hitno potreban trijumf, a to dobro znaju i u redovima crnogorskog prvaka.

U okviru 6. kola Evrokupa sjutra (srijeda, 19.00h) u "Moraču" stiže Aris iz Soluna, klub koji kao i Budućnost u grupi B ima učinak 2-3.

"Čeka nas jako važna utakmica i zbog toga bih želio da pozovem navijače da u što većem broju dođu, da nam pomognu, jer do ovog momenta ove sezone nismo igrali važniju utakmicu", poručio je trener "plavih" Petar Mijović.

Budućnost je sva tri evropska poraza ove sezone upisala u gostima, dok je Aris do jedne od pobjeda stigao van svoje dvorane - protiv Šljonska u Vroclavu.

Klub iz Soluna savladao je i prošlogodišnjeg finalistu Evrokupa Turk Telekom, pa je jasno, iako je Budućnost favorit na svom parketu, koliko Mijovićevi momci moraju da budu oprezni.

"Nemamo pravo na kiks u Evrokupu, pogotovo nemamo pravo na kiks na domaćem terenu, a dolazi nam ekipa koja igra dosta tvrdo i na mali broj poena", jasan je Mijović u izjavi za klupski sajt.

Dodaje i da Aris igra "jako zahtjevnu fizičku košarku".

"Imaju kvalitet i talenat, posebno u spoljnoj liniji gdje ih predvodi grčki reprezentativac Elefterios Bohoridis i američki bek Roberto Galinat. Mislim da će biti jako značajno da u defanzivi budemo na nivou nekih prethodnih utakmica koje smo odigrali dobro. Vjerujem da će to u krajnjem da odluči situaciju i ishod utakmice", zaključio je Mijović.

Okršaj Budućnosti i Arisa biće prvi još od sezone 2015/16 kada su oba tima upisala po pobjedu na domaćem terenu - u Podgorici je bilo 75:56, a u Solunu 75:57.

Stižu navijači Arisa

Aris je poznat kao klub sa vatrenim i vjernim navijačima, pa će tako "žuti" imati podršku i u "Morači".

Grčki "Yellow radio" najavio je dolazak navijačke grupe "Super 3", ali nije precizirao i u kojem broju.

Inače, navijači Budućnosti su u dobrim odnosima sa navijačima Iraklisa, takođe kluba iz Soluna i jednog od dva velika gradska rivala Arisa.

EVROKUP, 6. kolo

Utorak

18.00h Litkabelis - Burg

Srijeda

18.00h Kluž - Ulm

18.00h Turk Telekom - Gran Kanarija

19.00h Budućnost Voli - Aris

20.00h Šljonsk - Trento

Standings provided by Sofascore

Bonus video: