Mornar u Bakuu, Pavićević: Utakmicu ćemo iskoristiti da rasporedimo minutažu, da spremni dočekamo meč sa Megom

Mornar sjutra (16) gostuje Sabahu u 4. kolu FIBA Evropa kupa

3098 pregleda 1 komentar(a)
Strahinja Jovanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Strahinja Jovanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Jednu od ukupno dvije pobjede u svim takmičenjima ove sezone košarkaši Mornara su ostvarili prije tri sedmice, kada su u "Topolici" pobijedili Sabah na startu FIBA Evropa kupa.

Barane sjutra (16), ovog puta u Bakuu, u okviru 4. kola očekuje duel protiv istog rivala. Sabah je još bez pobjede u FIBA Evropa kupu, a utakmica sa ovom ekipom poslužiće Mornaru kao priprema za susret sa Megom, u nedjelju (19) u Admiralbet ABA ligi.

"Ovo je najgušći period u našem rasporedu, gdje imamo dosta putovanja i utakmica. Sigurno da će to ostaviti trag na svježinu u ekipi. Utakmicu u Bakuu ćemo gledati da iskoristimo da rasporedimo minutažu, da potrošnja bude ravnomjerna kako bismo spremni dočekali utakmicu sa Megom u ABA ligi. Idemo da odigramo dobru utakmicu, ako se ukaže šansa da pobijedimo, da je iskoristimo. Što se tiče igre, evidentno je da smo u usponu, dobro bi bilo da se to isprati sa nekim pobjedama, da se samopouzdanje podigne na potreban nivo, da vjerujemo u ono što radimo", rekao je u najavi utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je u subotu u neizvjesnoj završnici izgubio od Cibone u Zagrebu utakmicu 6. kola ABA lige.

"Utakmica protiv Sabaha dolazi poslije teškog poraza od Cibone. Idemo na daleki put, bićemo možda malo umorni i iscrpljeni, ali idemo na pobjedu. Pokušavamo da se izborimo za prolaz grupne faze, daćemo sve od sebe da pobijedimo", uvjerava Strahinja Jovanović.

Bonus video: