Mornar vodio 12 razlike, pa izgubio od Sabaha

Sabah - Mornar 81:74

4625 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Košarkaši Mornara izgubili su večeras u Bakuu od Sabaha (81:74) u 4. kolu FIBA Evropa kupa.

Mornar je početkom treće četvrtine vodio 12 razlike (50:38), ali su domaći u finišu tog perioda, poslije serije 8:0, izjednačili (53:53), u posljednjoj četvrtini preokrenuli i upisali prvu pobjedu u ovom takmičenju.

Poslije trojke Luisa, Mornar je u prvoj četvrtini poveo 17:14 i prednost održavao sve do kraja prvog poluvremena, ali je u nastavku uslijedio pad.

Kada je Nemanja Vranješ, osam minuta i 36 sekundi prije kraja treće četvrtine, pogodio tri slobodna bacanja, Mornar je poveo 50:38, pa je djelovalo da će tim Mihaila Pavićevića stići do treće pobjede u sezoni, a druge u FIBA Evropa kupu. Ali, tada je krenula serija Sabaha, koji je sredinom treće četvrtine izjednačio (53:53), pa je četvrta četvrtina bila neizvjesna.

Četiri minuta i 15 sekundi prije kraja utakmice Mornar je vodio pet razlike (72:67, trojka Vranješa). Ali, Barani su do kraja postigli dva poena, pa nisu uspjeli da izbjegnu treći poraz u ovom takmičenju.

Najefikasniji i jedini dvocifreni kod Mornara je bio Kovačević sa 13 poena. Gavrilović i Jovanović su ubacili po devet poena.

Kod Sabaha je Smit sa 25 poena bio najefikasniji. Pet poena manje je ubacio Devenport, uz 15 skokova.

Bonus video: